Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στην Ελλάδα για το ναυάγιο στην Πύλο

Τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος που επέβαιναν πάρα πολύ παράτυποι μετανάστες

2000214
Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στην Ελλάδα για το ναυάγιο στην Πύλο

 

 

 

 

«Εθνικό πένθος» κηρύχθηκε στην Ελλάδα μετά τον θάνατο 79 παράτυπων μεταναστών σε ένα αλιευτικό σκάφος που ναυάγησε στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη χώρα μετά από το ναυάγιο που σημειώθηκε χτες στα ανοιχτά της Πύλου και στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 79 άνθρωποι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Πρωθυπουργικό Γραφείο σημειώθηκε πως ο Πρωθυπουργός «κήρυξε Εθνικό Πένθος από Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2023 για τα θύματα του  τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας»

Οι πάνω από 100 μετανάστες που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι της Καλαμάτας ενώ οι αρχές εκφράζουν ανησυχίες για την αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νικόλαος Αλεξίου σε δηλώσεις του στο ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό ίδρυμα ΕΡΤ σημείωσε πως προς το παρόν δεν είναι δυνατό να δώσουν ακριβή αριθμό σχετικά με το πόσο άτομα επέβαιναν στο πλοίο αλλά διαπιστώθηκε ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο.

Ο Αλεξίου σημείωσε πως σύμφωνα με τις δηλώσεις των μεταναστών στο αμπάρι του πλοίου υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά και ότι το περιστατικό σημειώθηκε στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου. Ανέφερε δε πως το πλοίο μπορεί να βυθίστηκε από κάποια μετατόπιση των ανθρώπων στο ίδιο σημείο.

Οι μονάδες της ελληνικής ακτοφυλακής διαπίστωσαν πως οι μετανάστες που διασώθηκαν δεν φορούσαν εξοπλισμό ασφαλείας όπως σωσίβια.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Alarm Phone στο πλοίο το οποίο απόπλευσε από την περιοχή Τομπρούκ στα ανατολικά της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία υπήρχαν περίπου 700 άνθρωποι.

 

 


Λέξεις-κλειδιά: #εθνικό πένθος

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ