Στον ελληνικό τύπο οι δηλώσεις του Ερντογάν

Τα ελληνικά ΜΜΕ έκαναν εκτενή αναφορά στις δηλώσεις που προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενόψει της επίσκεψης του Μητσοτάκη στην Τουρκία

2136610
Στον ελληνικό τύπο οι δηλώσεις του Ερντογάν

 

O ελληνικός τύπος αναφέρθηκε εκτενώς στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί με καμία χώρα στην περιοχή μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε δηλώσεις μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Το έχω δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Επιδιώκουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί με καμία χώρα στην περιοχή μας. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πόρτα που να μην μπορεί να ανοίξει ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού σημείωσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στην πρωτεύουσα Άνκαρα στις 13 Μαΐου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του δήλωσε:

«Θα αναζητήσουμε τρόπους να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την Ανατολή και τη Δύση στη βάση των κοινών μας συμφερόντων».

Ο ελληνικός τύπος αναφέρθηκε εκτενώς σε αυτές τις δηλώσεις του Ερντογάν.

Η εφημερίδα Έθνος έκανε νύξη στα λόγια του Ερντογάν: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας».

Η Καθημερινή, που έδωσε έμφαση στο μήνυμα που έδωσε ο Ερντογάν πριν από την επίσκεψη του Μητσοτάκη, επέστησε την προσοχή στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανάπτυξη των σχέσεων τόσο με την Ανατολή όσο και με τη Δύση.

Η ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Πενταπόσταγμα αναφέρθηκε εκτενώς στη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου.

Στην είδηση αναφέρεται πως θα υπογραφούν νέες συμφωνίες μεταξύ των δυο χωρών και θα συζητηθούν η μείωση της παράτυπης μετανάστευσης, η βίζα και τα ενεργειακά.

 


Λέξεις-κλειδιά: #Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ