Ακυρώθηκαν οι αυξήσεις των τιμών των καυσίμων στη Γαλλία

Ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκαν οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων για το 2019 στη Γαλλία μετά τις διαμαρτυρίες των διαδηλωτών με τα "κίτρινα γιλέκα"

1101477
Ακυρώθηκαν οι αυξήσεις των τιμών των καυσίμων στη Γαλλία

Ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκαν οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων για το 2019 στη Γαλλία μετά τις διαμαρτυρίες των διαδηλωτών με τα "κίτρινα γιλέκα".

Οι αυξήσεις τιμών είχαν ανασταλεί για 6 μήνες αλλά αργότερα ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκαν για το 2019.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρτν Φιλίπ στην ομιλία που έκανε χθες στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας είχε αναφέρει ότι εάν δεν βρεθεί λύση σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων μπορούν να ακυρωθούν.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι έχουν ανασταλεί οι αυξήσεις για 6 μήνες και στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος επίσης σε λογαριασμούς φυσικού αερίου.

Ο Φιλίπ είπε ότι οι οικονομικές πολιτικές και γενικότερα οι πολιτικές που καθορίστηκαν πέρυσι είναι καλές και οι αποφάσεις που πήραν είναι για τη βελτίωση των μισθών.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σημείωσε ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν τη βία στις διαδηλώσεις και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Οι διαδηλωτές ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις πόλεις και έφτασαν σε αγροτικές περιοχές λόγω αυξήσεων των τιμών των ενοικίων και καυσίμων επίσης ζήτησαν την καλυτέρευση των οικονομικών συνθήκων.

Στις διαδηλώσεις γύρω από την οδό Champs-Elysees προκλήθηκαν υλικές ζημίες σε εστιάτορα και σε διαφορά καταστήματα αξίας 3-4 εκατομμυρίων Ευρώ.

Στις διαδηλώσεις μέχρι στιγμής σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι επίσης τραυματίστηκαν 1043 άνθρωποι και συνελήφθησαν άλλοι 1424 διαδηλωτές.



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ