Αγανάκτηση κατοίκων Παρισιού με τους υποστηρικτές της PKK

Κάτοικος της περιοχής είπε στο Πρακτορείο Anadolu ότι τους στενοχωρεί πολύ να βλέπουν τέτοια βία και βανδαλισμούς στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας

1923910
Αγανάκτηση κατοίκων Παρισιού με τους υποστηρικτές της PKK
pkk fransa paris.jpg
pkk fransa paris.jpg
pkk fransa paris.jpg
pkk fransa paris.jpg
pkk fransa paris.jpg

 

Οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK που πραγματοποιήσαν διαδήλωση στο Παρίσι μετά τον θάνατο τριών ατόμων στην επίθεση που σημειώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου και επιτέθηκαν αδιακρίτως προκαλώντας ζημιές σε καταστήματα και οχήματα στην πορεία τους έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής αναφέρουν ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν το σοκ και πως έχουν πάθει μεγάλη ζημιά.

Κάτοικος της περιοχής, η όποια θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είπε στο Πρακτορείο Anadolu ότι τους στενοχωρεί πολύ να βλέπουν τέτοια βία και βανδαλισμούς στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ένας καταστηματάρχης είπε ότι αναγκάστηκε να κλείσει επειδή υποστηρικτές της PKK πυρπολούσαν οχήματα κοντά στο κατάστημα του. «Βλάπτει την εικόνα του Παρισιού», πρόσθεσε ο ίδιος και ανέφερε πως ήταν αρκετά χαμηλός ο τζίρος εκείνη την ημέρα λόγω των βίαιων επεισοδίων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Λοράν Νουνιές, είχε ανακοινώσει τον τραυματισμό 31 αστυνομικών στα επεισόδια που προκάλεσαν οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στη γαλλική πρωτεύουσα.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και άλλα τρία τραυματίστηκαν, ο ένας βαριά, από τα πυρά ενός 69χρονου με γαλλική υπηκοότητα εναντίον ανθρώπων στην οδό Ανγκιέν στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο «William M.» σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, συνελήφθη και είναι συνταξιούχος της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρίας της Γαλλίας SNCF.

Σημειώνεται ότι ο δράστης επιχείρησε να δολοφονήσει ανθρώπους δύο φορές στο παρελθόν, πως είχε φυλακιστεί για επίθεση με σπαθί σε κέντρο μεταναστών στο Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου 2021, τραυματίζοντας δύο άτομα και πως ότι είχε αφεθεί ελεύθερος αυτό το μήνα.

 


Λέξεις-κλειδιά: #Παρίσι

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ