Γκαλάντ: Θα συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Ράφα

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς στη Ράφα και σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας

2136952
Γκαλάντ: Θα συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Ράφα

 

 

 

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε πως θα συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Ράφα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, όπου έχουν καταφύγει οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο Γκαλάντ επισκέφθηκε την περιοχή όπου αναπτύχθηκαν οι οβίδες στα σύνορα της Γάζας, που βομβαρδίζουν τη Ράφα για να υποστηρίξουν τις επιθέσεις στην περιοχή.

Απευθυνόμενος στους στρατιώτες εδώ, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι είχε διατάξει τον ισραηλινό στρατό να εισέλθει στη Ράφα την προηγούμενη μέρα.

Ο Γκαλάντ σημείωσε ότι διέταξε επίσης την κατάληψη της Συνοριακής Πύλης της Ράφα και είπε: «Αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς στην περιοχή της Ράφα και σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας ή μέχρι να επιστρέψει ο πρώτος όμηρος».

Ισχυριζόμενος ότι ήταν «έτοιμοι να κάνουν παραχωρήσεις» για την απελευθέρωση των Ισραηλινών αιχμάλωτων ο Γκαλάντ είπε ότι εάν δεν υπάρξει ανταλλαγή αιχμαλώτων, θα «βαθύνουν» τις επιθέσεις στη Γάζα.

Ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, ενημέρωσε το Κατάρ και την Αίγυπτο ότι ενέκριναν τις προτάσεις τους σχετικά με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρά την ανακοίνωση της Χαμάς, το Ισραηλινό Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να συνεχίσει τις επιθέσεις στη Ράφα.


Λέξεις-κλειδιά: #Γιοάβ Γκαλάντ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ