Το Ισραήλ άνοιξε ξανά το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ

Για τη διέλευση φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

2136950
Το Ισραήλ άνοιξε ξανά το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ

 

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι άνοιξε ξανά το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, η οποία δέχεται επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτηση του στο Χ αναφέρει ότι άνοιξε και πάλι το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ που έκλεισε η υπηρεσία Συντονισμού των Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων στα Εδάφη (COGAT) που υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Γάζα.

Στην ανάρτηση σημειώνεται ότι φορτηγά από την Αίγυπτο που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια άρχισαν να φτάνουν στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ.

Μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ στις 5 Μαΐου, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις στρατιώτες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το πέρασμα έκλεισε για τη διέλευση φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Από την άλλη, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μετά το εν λόγω περιστατικό, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε γεωργικές περιοχές γύρω από την πόλη της Ράφα.

 



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ