Έκκληση Μπορέλ για να μην αποστέλλονται όπλα στο Ισραήλ

«Οι βόμβες που ρίχνει το Ισραήλ θα σταματήσουν μόνο όταν δεν θα έχουν βόμβες» δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ

2138007
Έκκληση Μπορέλ για να μην αποστέλλονται όπλα στο Ισραήλ

 

 

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοσέπ Μπορέλ δήλωσε ότι «οι βόμβες που ρίχνει το Ισραήλ θα σταματήσουν μόνο όταν δεν θα έχουν βόμβες στα χέρια τους».

Ο Μπορέλ στις δηλώσεις που προέβη στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντησή του με τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες στη Μαδρίτη.

Σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να σταματήσουν τις αποστολές όπλων στο Ισραήλ, ο Μπορέλ είπε: «Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η ρίψη βομβών είναι να μην διατεθούν». απάντησε.

Ο Μπορέλ εξέφρασε την αντίδραση του στους ηγέτες της ΕΕ που δεν αναλαμβάνουν δράση για τη Γάζα λέγοντας, «Κάποιοι από τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας είπαν, "Υπάρχουν πολλοί θάνατοι στη Γάζα, είναι κρίμα!" Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι: Πόσα άτομα είναι πάρα πολλά; Πρέπει να περιμένουμε να πεθάνουν 50 χιλιάδες άνθρωποι πριν αναλάβουμε δράση για να αποτρέψουμε να υπάρξουν περισσότεροι;»

Σχετικά με το ενδεχόμενο ορισμένες χώρες της ΕΕ να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, ο Μπορέλ είπε: «Εάν μερικές χώρες κάνουν αυτό το βήμα, είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Είναι σπουδαίο που αυτοί που πιστεύουν πραγματικά στη λύση των δύο κρατών κάνουν παραπάνω από λόγια στο θέμα αυτό».

Είναι γνωστό ότι η Ιρλανδία, η Σλοβενία, η Μάλτα και η Νορβηγία υποστήριξαν την πρωτοβουλία αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους, στην οποία πρωτοστάτησε η Ισπανία και διεξήγαγε εργασίες λόμπι για αυτό.

Σε δημοσιεύματα ιρλανδικών μέσων ενημέρωσης, υποστηρίχθηκε ότι η Ισπανία και η Ιρλανδία θα αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος στις 21 Μαΐου, ενώ η Σλοβενία ​​ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος έως τις 13 Ιουνίου.

35 χιλιάδες άμαχοι, κυρίως παιδιά και γυναίκες, έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

 


Λέξεις-κλειδιά: #Ζοζέπ Μπορέλ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ