Ο Μπορέλ ανακοίνωσε τις χώρες που θα αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ σημείωσε πως η Ισπανία, η Μάλτα, η Ιρλανδία, η Σλοβενία

2138102
Ο Μπορέλ ανακοίνωσε τις χώρες που θα αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη

 

 

 

 

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοσέπ Μπορέλ ανακοίνωσε ότι η Ισπανία, η Μάλτα, η Ιρλανδία και η Σλοβενία ​​θα αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος.

Στην εκπομπή που συμμετείχε στο RNE, το οποίο από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ισπανίας, ο Μπορέλ απάντησε στο ερώτημα εάν έχει καθοριστεί η ημερομηνία κατά την οποία η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Σλοβενία ​​και άλλες χώρες της ΕΕ θα αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος.

«Η Ισπανία θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη στις 21 Μαΐου. Το ξέρω γιατί μου το είπε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες». είπε ο Μπορέλ, προσθέτοντας ότι η Μάλτα, η Ιρλανδία και η Σλοβενία ​​θα αναγνωρίσουν επίσης την Παλαιστίνη.

Όταν ρωτήθηκε για τα σύνορα του παλαιστινιακού κράτους, ο Μπορέλ είπε: "Δεν πρόκειται να το δημιουργήσουμε μόνοι μας. Είναι ήδη σαφές στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών".

Εκφράζοντας την αντίδραση του στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε:

«Ο Νετανιάχου δεν επικρίνει τις ειρηνευτικές λύσεις, τις αντιτίθεται. Η διεθνής κοινότητα ζήτησε από τον Νετανιάχου να μην εισέλθει στη Ράφα, αλλά αυτός δεν άκουσε αυτό το κάλεσμα».

Ο Μπορέλ είπε ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα έχει συνέπειεςσε όλο τον κόσμο , ότι θα επηρεάσει επίσης τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον δυτικό κόσμο και ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης που ξεκίνησαν φοιτητές πανεπιστημίου θα εξαπλωθούν σε όλο τον δυτικό κόσμο.


Λέξεις-κλειδιά: #Μπορέλ , #Παλαιστίνη

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ