Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2023

«Αρχίσαμε να βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόσαμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Σιμσέκ

2031407
Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2023
Mehmet Şimşek.jpg

 

 

 

Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,8% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Το Στατιστικό Ινστιτούτο της Τουρκίας(TÜİK) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (περίοδος Απριλίου-Ιουνίου).

Αντίστοιχα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,8% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του δεύτερου τριμήνου του 2023, ως αλυσιδωτός δείκτης όγκου.

Η εκτίμηση του ΑΕΠ με τη μέθοδο παραγωγής αυξήθηκε κατά 60,7% σε τρέχουσες τιμές το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και ανήλθε σε 5 τρισεκατομμύρια 502 δισεκατομμύρια 192 εκατομμύρια λίρες. Η αξία του δεύτερου τριμήνου του ΑΕΠ διαμορφώθηκε ως 271 δισ. 468 εκατ. δολάρια σε τρέχουσες τιμές.

Ο Υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ στην αξιολόγησή του για το ποσοστό αύξησης 3,8% το δεύτερο τρίμηνο, σημείωσε,

«Αρχίσαμε να βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόσαμε. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτά τα αποτελέσματα να είναι μόνιμα και να διασφαλιστεί η σταθερότητα».

«Παρά τις αυστηρές παγκόσμιες χρηματοοικονομικές συνθήκες και το παγκόσμιο εμπόριο που συρρικνώθηκε κατά 1,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, η οικονομία μας συνέχισε τις ισχυρές αναπτυξιακές της επιδόσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους, όποτε προσπαθούσε να αντισταθμίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του σεισμού» σημείωσε ο Σιμσέκ.

 


Λέξεις-κλειδιά: #οικονομία

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ