Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 5,9% το τρίτο τρίμηνο του έτους

Η Στατιστική Υπηρεσία της Τουρκίας (TÜİK) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους

2070913
Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 5,9% το τρίτο τρίμηνο του έτους

Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 5,9% το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η Στατιστική Υπηρεσία της Τουρκίας (TÜİK) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (Ιούλιος-Σεπτέμβριος).

Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 5,9% το τρίτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι προσδοκίες ήταν στο 5,6%.

Το τρίτο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους οι κατασκευές αυξήθηκαν κατά 8,1%, η βιομηχανία κατά 5,7%, οι χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες κατά 5,1%, οι υπηρεσίες κατά 4,3%, η δημόσια διοίκηση, η εκπαίδευση, η ανθρώπινη υγεία και οι δραστηριότητες κοινωνικών υπηρεσιών κατά 3,6%, οι δραστηριότητες ακίνητης περιουσίας κατά 2,7%, άλλες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών κατά 2,2%, οι δραστηριότητες πληροφοριών και επικοινωνίας κατά 1,7% και ο αγροτικός τομέας κατά 0,3%.

Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ αξιολόγησε τα στοιχεία ανάπτυξης του 3ου τριμήνου.

Ο υπουργός Σιμσέκ είπε:

"Θα συνεχίσουμε τις προβλέψιμες και βασισμένες σε κανόνες πολιτικές μας έως ότου επιτευχθεί μόνιμη μείωση του πληθωρισμού και του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και η μακροοικονομική σταθερότητα".


Λέξεις-κλειδιά: #οικονομία

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ