Την έκθεση του διάσημου φωτογράφου Αρά Γκιουλέρ θα εγκαινιάσει ο Ερντογάν στο Κιότο

Μετά από το Λονδίνο και το Παρίσι είναι η τρίτη πόλη του κόσμου που πραγματοποιείται η έκθεση του αποθανόντα καλλιτέχνη

1226892
Την έκθεση του διάσημου φωτογράφου Αρά Γκιουλέρ θα εγκαινιάσει ο Ερντογάν στο Κιότο
Ara Güler

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει στην πόλη Κιότο της Ιαπωνίας την εγκαινίαση της έκθεσης με τα έργα του διάσημου φωτογράφου και φωτο-ρεπόρτερ Αρά Γκιουλέρ ο οποίος απεβίωσε πέρυσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας «Η Έκθεση Φωτογραφίας Αρά Γκιουλέρ» η οποία σκοπεύει να μεταφέρει τα έργα του καλλιτέχνη σε σημαντικές πόλεις του κόσμου θα εκτεθεί για τους φίλους της τέχνης μετά από το Λονδίνο και το Παρίσι και στο Κιότο.

Η έκθεση η οποία προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον στο Λονδίνο και το Παρίσι θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ερντογάν στον Ναό Tofuku-ji του Κιότο, που έχει μια ιστορία 800 χρόνων, την ίδια περίοδο με την Σύνοδο Κορυφής της G-20 που θα κάνει την προσοχή όλου του κόσμου να στραφεί στην Ιαπωνία.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μεταξύ 30 Ιουνίου με 10 Ιουλίου.

Ενώ το βιβλίο της έκθεσης το οποίο ετοιμάστηκε με την εισαγωγή που έγραψε ο Ερντογάν και μεταφράστηκε σε Αγγλικά και Γαλλικά πρωτύτερα στην ειδικού του έκδοση σε τρεις γλώσσες Τουρκικά-Αγγλικά και Ιαπωνικά θα δωριστεί στους ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στην σύνοδο της G-20 στην Ιαπωνία.

Η Έκθεση Φωτογραφίας Αρά Γκιουλέρ μετά την Ιαπωνία θα εγκαινιαστεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και κατά τα τέλη του Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Αμερικανικό Μουσείο Street Smithsonian στη Νέα Υόρκη.

Τα έργα του Γκιουλέρ τον Ιανουάριο του 2020 θα εκτεθούν στο Μουσείο Trastevere στη Ρώμη και στη συνέχεια στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Τουρκίας στο Μογκαντίσου.

Το βιβλίο σχετικά με την έκθεση θα μεταφραστεί στην μητρική γλώσσα κάθε χώρας όπου θα διοργανωθεί η έκθεση.

 


Λέξεις-κλειδιά: #Έκθεση Φωτογραφίας

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ