Ο ΠτΔ Ερντογάν συνάντησε ξένους ηγέτες στο Παρίσι

Στο δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προς τιμήν αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων και επικεφαλής διεθνών οργανισμών και των συζύγων τους

1085447
Ο ΠτΔ Ερντογάν συνάντησε ξένους ηγέτες στο Παρίσι
erdogan-trump fransa2.jpg
erdogan-trump fransa1.jpg

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ο ΠτΔ και η σύζυγός του Εμινέ Ερντογάν οι οποίοι βρίσκονται στο Παρίσι για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της Συνθήκης Ανακωχής με την οποία έληξε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, πρώτα έλαβαν μέρος στην δεξίωση της έκθεσης «Picasso Bleu et Rose» στο Μουσείο Ορσέ.

 

Ο ΠτΔ Ερντογάν και η σύζυγός του συναντήθηκαν στην έκθεση με τον πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον και με την σύζυγο του Γκαλίνα.

 

Αργότερα το προεδρικό ζεύγος παρέστη σε δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προς τιμήν αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων και επικεφαλής διεθνών οργανισμών και των συζύγων τους.

 

Στο δείπνο ο Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ κάθισαν δίπλα-δίπλα.

 

Ο Ερντογάν συνάντησε τον Αμερικανό πρόεδρο για πρώτη φορά μετά την κρίση με τις κυρώσεις.

 

Οι δυο άντρες είχαν μια σύντομη συζήτηση.

 

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες που συναντήθηκαν σε δείπνο, συζήτησαν για την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

 

Έκαναν μια αξιολόγηση για την στάση που θα μπορούσε να τηρηθεί σε σχέση με την δολοφονία.

 

Ο ΠτΔ ο οποίος μίλησε επίσης με τους οικοδεσπότες, τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν και την σύζυγό του Μπριζίτ, στη διάρκεια του δείπνου συνάντησε αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και επικεφαλής διεθνών οργανισμών.

 

Το ζεύγος Ερντογάν είχε μια φιλική κουβέντα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ενώ συζήτησαν και με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Χοσέ Άνχελ Γκουρία και με την σύζυγό του Λούλου Κιντάνα ντε Γκουρία.

 

Ο Ερντογάν είχε σύντομες συναντήσεις και με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μάκιρ Ιζετμπέγκοβιτς, τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης και πρωθυπουργό Φάγεζ αλ Σάρατζ, τον εμίρη του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι και με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ αλ Χαρίρι.



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ