Ερντογάν: Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εικόνες στους δρόμους της Ευρώπης

«Το τοπίο δείχνει ότι η Ευρώπη έχει μείνει μετεξεταστέα και στο μάθημα της δημοκρατίας, και στο μάθημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και στο μάθημα των ελευθεριών»

1103047
Ερντογάν: Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εικόνες στους δρόμους της Ευρώπης

 

 

Με ανησυχία παρακολουθούμε τις εικόνες στους δρόμους της Ευρώπης, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Στην ομιλία του σε τελετή μαζικής εγκαινίασης εγκαταστάσεων στο Ούσκουνταρ στην Ιστάνμπουλ, δήλωσε ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης και κυρίως στο Παρίσι επικρατούν ταραχές στους δρόμους, αναφέροντας τα παρακάτω:

 

«Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εικόνες στους δρόμους της Ευρώπης. Ελπίζω σύντομα να μην δούμε στους δρόμους του Παρισιού επιγραφές όπως ‘η καταπίεση ξεκίνησε το 1789’. Είμαστε αντίθετοι και με τις εικόνες χάους που προκαλούν οι διαδηλωτές, και με την δυσανάλογη βία εναντίον τους. Το τοπίο δείχνει ότι η Ευρώπη έχει μείνει μετεξεταστέα και στο μάθημα της δημοκρατίας, και στο μάθημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και στο μάθημα των ελευθεριών».

 

Οι κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία που ξεκίνησαν στις 17 Νοεμβρίου για τις αυξήσεις στους φόρους στα καύσιμα και την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, μετατράπηκαν στη σφοδρότερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων στη χώρα.

 

Οι διαδηλωτές απαιτούν από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα και να βελτιώσει τις οικονομικές συνθήκες.

 

Οι διαδηλώσεις μετά τη Γαλλία επεκτάθηκαν και στις Βρυξέλλες και την Ολλανδία.

 



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ