Η Τουρκία θέλει να ανοίξει γενικά προξενεία στο Κιρκούκ και στη Νατζάφ

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στη Βαγδάτη είπε ότι υπέβαλλαν επίσημο αίτημα στις ιρακινές αρχές για τη λειτουργία γενικών προξενείων στις δυο πόλεις

1111249
Η Τουρκία θέλει να ανοίξει γενικά προξενεία στο Κιρκούκ και στη Νατζάφ

 

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στη Βαγδάτη, Φατίχ Γιλντίζ, είπε ότι υπέβαλλαν επίσημο αίτημα στις ιρακινές αρχές για τη λειτουργία γενικών προξενείων στις πόλεις Κιρκούκ και Νατζάφ.

Το Κιρκούκ και η Νατζάφ, όπως και οι υπόλοιπες ιρακινές πόλεις, είναι σημαντικές για την Τουρκίας, υπογράμμισε ο Γιλντίζ.

«Κάνοντας το βήμα που σχεδιάζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, μεταβιβάσαμε στις ιρακινές αρχές το επίσημο αίτημα για τη λειτουργία γενικών προξενείων στο Κιρκούκ και στη Νατζάφ. Το θέμα αυτό ήταν πάντα στην ατζέντα των διμερών σχέσεων κατά τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρέσβης.

Ο Γιλντίζ είπε ότι επισκέφθηκε δυο φορές το Κιρκούκ κατά τους πρόσφατους μήνες και πρόσθεσε τα εξής:

«Όλοι οι παράγοντες της πόλης που συναντήθηκα περιμένουν και επιθυμούν να λειτουργήσει γενικό προξενείο της Τουρκίας εκεί πέρα. Αυτό θα απευθύνεται σε όλους τους παράγοντες του Κιρκούκ και θα είναι μια αντιπροσωπεία από όπου θα συντονίζονται οι οικονομικές και εμπορικές επενδύσεις καθώς και οι επενδύσεις της Τουρκίας στους υπόλοιπους τομείς στο Κιρκούκ».

Αναφερόμενος δε στη σημασία της Νατζάφ, ο Πρέσβης στη Βαγδάτη σημείωσε τα παρακάτω:

«Η Νατζάφ είναι ένα σημαντικό κέντρο τόσο του Ιράκ όσο και του ισλαμικού κόσμου. Το θέμα έχει θρησκευτική διάσταση και διάσταση θρησκευτικού τουρισμού. Σημαντικός αριθμός Τούρκων πολιτών ταξιδεύει εδώ πέρα εντός της χρονιάς. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε προξενικές υπηρεσίες και σε μέρη με τα οποία έχουμε τέτοιους δεσμούς.»



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ