Ερντογάν: Η προσελήνωση ένας από τους στόχους της 100ης επετείου της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε στην εκδήλωση προβολής του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος

1580416
Ερντογάν: Η προσελήνωση ένας από τους στόχους της 100ης επετείου της Δημοκρατίας


 

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν συμπεριέλαβε στους στόχους της 100ης επετείου της ίδρυσης της Δημοκρατίας και την προσελήνωση.

Με την συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Ερντογάν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Μιλλέτ της Προεδρίας πραγματοποιήθηκε η προβολή του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος. Στην ομιλία του εδώ ο Ερντογάν σημείωσε,

«Ανοίγουμε την πόρτα για το ταξίδι του πολιτισμού μας ο οποίος πρωτοστάτησε επί αιώνες στη δικαιοσύνη, την ηθική και την ειρήνη στον ουρανό».  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως ο πρωταρχικός και σημαντικότερος στόχος του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος είναι να πραγματοποιήσει την πρώτη επαφή με την Σελήνη στην 100η επέτειο της Δημοκρατίας(2023) και πρόσθεσε,

«Τέλη του 2023, φτάνοντας στη Σελήνη με το δικό μας εθνικό και πρωτότυπο υβριδικό πύραυλο που θα εκτοξεύσουμε στην κοντινή γήινη τροχιά θα πραγματοποιήσουμε μια σκληρή προσελήνωση».

«Θα κάνουμε τον λαό μας να ζήσει την υπερηφάνεια της αποστολής του ημισέληνου που είναι το σύμβολο της πολιτισμικής μας γεωγραφίας, στη Σελήνη μαζί με την ερυθρά σημαία μας» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αφού τόνισε πως ο τελικός στόχος του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος είναι να στείλει στο διάστημα έναν Τούρκο πολίτη, ο Πρόεδρος είπε,

«Το σχεδιάζουμε αυτό όχι σαν ένα τουριστικό ταξίδι αλλά ως μια επιστημονική αποστολή που θα καθοδηγήσει τις επόμενες γενιές».



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ