Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι στην Τουρκία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος λόγω των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα

2052926
Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι στην Τουρκία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος λόγω των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν σε ανάρτηση στον λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε τα εξής:

«Ως Τουρκία, νιώθουμε στην καρδιά μας τον μεγάλο πόνο που βίωσαν οι Παλαιστίνιοι αδελφοί μας. Ως απαίτηση του σεβασμού μας προς χιλιάδες μάρτυρες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά και αθώοι πολίτες, έχει κηρυχθεί 3ήμερο εθνικό πένθος στη χώρα μας».

Η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) κήρυξε επίσης τριήμερο εθνικό πένθος σε ολόκληρη τη χώρα λόγω της επίθεσης του Ισραήλ στο νοσοκομείο στη Γάζα.

Το Ισραήλ βομβάρδισε το Βαπτιστικό Νοσοκομείο Αλ-Αχλί στη Γάζα προχθές το βράδυ και 471 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη σφαγή.

Περισσότεροι από 3 χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 12.500 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις του Ισραήλ που ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου.

 

 


Λέξεις-κλειδιά: #εθνικό πένθος Τουρκία

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ