Ο Ουστέλ ευχαρίστησε τον Ερντογάν και τον Φιντάν

Για την υποστήριξη που παρείχε στην ΤΔΒΚ στην ομιλία του στη 10η Σύνοδο Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών

2060196
Ο Ουστέλ ευχαρίστησε τον Ερντογάν και τον Φιντάν

 

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, Ουνάλ Ουστέλ, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την υποστήριξη που παρείχε στην ΤΔΒΚ στην ομιλία του στη 10η Σύνοδο Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την ΤΔΒΚ αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης τουρκικής οικογένειας ανέφερε ο Ουστέλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκοκυπριακού πρωθυπουργικού γραφείου.

Επιθυμούμε να δούμε την ίδια κατάσταση σε όλες τις μελλοντικές συναντήσεις σημείωσε ο Ουστέλ και πρόσθεσε τα εξής:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για αυτή την υποστήριξη που μας παρείχε».

Ο Τουρκοκύπριος Πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης τον υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο οποίος στη συνάντηση υπουργών εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε πριν από τη σύνοδο απεύθυνε έκκληση για στήριξη στην ΤΔΒΚ λέγοντας τα εξής:

Η Τουρκία υποστηρίζει την ΤΔΒΚ σε όλα τα φόρα, ανέφερε ο Ουστέλ και σημείωσε τα εξής:

« Πιστεύω ότι χάρη σε αυτά τα ισχυρά μηνύματα δεν θα πετύχουν ποτέ το στόχο τους εκείνοι που καταβάλουν προσπάθειες σε κάθε φόρουμ για να απομονώσουν την ΤΔΒΚ από τον κόσμο. Ο τουρκοκυπριακός λαός θα συνεχίσει με σίγουρα βήματα το ταξίδι του για να αγκαλιάσει τον κόσμο.»

 



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ