Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα

2073812
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ερντογάν

 

 

Στην Ελλάδα μετέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντoγάν στην Ελλάδα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο της πέμπτης συνάντησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας μετά την διμερή συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ερντογάν ύστερα από την κοινή συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιήσει με τον Μητσοτάκη θα παρακαθίσει στο γεύμα εργασίας που θα παρατεθεί.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα θα συζητηθούν τα βήματα που θα γίνουν στις τουρκο-ελληνικές σχέσεις βάση της αρχής win-win. Θα συζητηθεί η διαδικασία ώστε να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι διαλόγου στα επίμαχα θέματα. Θα καθοριστεί οδικός χάρτης για να δημιουργηθεί έδαφος συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν υποδέθηκαν στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Τσαγατάϊ Έρτζιγιες και άλλοι αξιωματούχοι.

Τον Ερντογάν στην επίσκεψη του στην Αθήνα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γιερλίκαγια, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Γιουσούφ Τεκίν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο υπουργός Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Φαχρεττίν Αλτούν, ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, πρέσβης Ακίφ Τσαγατάϊ Κιλίτς.

 

 



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ