Επέστρεψε στην Τουρκία ο Αλπέρ Γκεζεραβτζί

Ο πρώτος αστροναύτης της Τουρκίας έφτασε στο αεροδρόμιο Εσένμπογα της τουρκικής πρωτεύουσας με αεροσκάφος της Προεδρίας της Δημοκρατίας

2101070
Επέστρεψε στην Τουρκία ο Αλπέρ Γκεζεραβτζί

 

Επέστρεψε στη χώρα ο πρώτος αστροναύτης της Τουρκίας, Αλπέρ Γκεζεραβτζί.

Ύστερα από τις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετά την επιστροφή του από το διάστημα, ο Γκεζεραβτζί έφτασε στο αεροδρόμιο Εσένμπογα της τουρκικής πρωτεύουσας με αεροσκάφος της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μεχμέτ Φατίχ Κατζίρ, σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει «Επιστρέφει στην Τουρκία» δημοσιεύοντας φωτογραφία του Αλπέρ Γκεζεραβτζί με το hashtag #GururDuyTürkiye (Νιώσε Υπερηφάνεια Τουρκία).

Το διαστημικό σκάφος Dragon που μετέφερε το τετραμελές πλήρωμα αστροναυτών της αποστολής Axiom-3, συμπεριλαμβανομένου του Γκεζεραβτζί, προσθαλασσώθηκε ανοικτά της Φλόριντα στις 10 Φεβρουαρίου.

Η κάψουλα Dragon είχε εκτοξευτεί με επιτυχία από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Εθνικής Διοίκησης Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) στη Φλόριντα στις 16.49 τοπική ώρα της 18ης Ιανουαρίου (00:49 της 19ης Ιανουαρίου ώρα Τουρκίας).

Το πλήρωμα της Ax-3, του οποίου το ταξίδι διήρκεσε περίπου 36 ώρες, έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στις 20 Ιανουαρίου.

 



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ