Βασίλ Μπόντναρ: Η Ουκρανία σχεδιάζει να αγοράσει μαχητικά Kaan

Ουκρανοί εμπειρογνώμονες εργάζονται στο πρόγραμμα ανάπτυξης του κινητήρα του τουρκικού εθνικού πολεμικού αεροσκάφους, είπε ο Ουκρανός Πρέσβης στην τουρκική πρωτεύουσα

2103456
Βασίλ Μπόντναρ: Η Ουκρανία σχεδιάζει να αγοράσει μαχητικά Kaan

 

Ο Ουκρανός Πρέσβης στην Άνκαρα, Βασίλ Μπόντναρ, είπε ότι η χώρα του συμβάλλει στην ανάπτυξη του κινητήρα του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς Kaan και ότι σχεδιάζει να αγοράσει αυτά τα αεροσκάφη στο μέλλον.

Ο Μπόντναρ στη συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε τα εξής:

«Ουκρανοί εμπειρογνώμονες εργάζονται στο πρόγραμμα ανάπτυξης του κινητήρα του τουρκικού εθνικού πολεμικού αεροσκάφους Kaan. Δεν είναι κάτι καινούργιο. […] Υπάρχουν ορισμένες εταιρείες μας που έχουν εμπειρία στον τομέα της ανάπτυξης κινητήρα.»

Το τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος θα ανταγωνιστεί τα F-35 και F-22 που αναπτύσσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είπε ο Μπόντναρ και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να αγοράσει αεροσκάφη Kaan και να τα χρησιμοποιήσει ενεργά.

Το Kaan αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος του Εθνικού Μαχητικού Αεροσκάφους που ξεκίνησε το 2017. Η μαζική παραγωγή του μαχητικού προβλέπεται να ξεκινήσει το 2028.

Η τουρκική διοίκηση αναφέρει ότι ορισμένα χαρακτηριστικά των μαχητικών Kaan θα είναι πιο προηγμένα από αυτά των F-35 και ότι στο μέλλον θα αντικαταστήσουν τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

 



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ