Γιλμάζ: Η λύση στην Κύπρο θα συμβάλει και στην περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία

Ο αντιπρόεδρος μίλησε στην Εκδήλωση Μνήμης για τον Ιδρυτικό Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Ραούφ Ντενκτάς

2105054
Γιλμάζ: Η λύση στην Κύπρο θα συμβάλει και στην περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία

 

Ο αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ είπε ότι η λύση στο νησί της Κύπρου θα συμβάλει και στην περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία.

Ο Γιλμάζ μίλησε στην Εκδήλωση Μνήμης για τον Ιδρυτικό Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Ραούφ Ντενκτάς που πραγματοποιήθηκε στην Άνκαρα.

«Εξηγούμε στους συνομιλητές μας σε όλα τα φόρα το γεγονός ότι η ΤΔΒΚ είναι ένα ξεχωριστό κράτος, μια ξεχωριστή δημοκρατία, εδώ και 40 χρόνια», είπε ο αντιπρόεδρος και ανέφερε η λύση στο νησί της Κύπρου θα συμβάλει και στην περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία και ότι η κατοχύρωση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος θα αποτελέσει το κλειδί που θα ανοίξει τον δρόμο προς τη λύση.

Υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζουν να εργάζονται για να αναπτυχθεί η ΤΔΒΚ και να γίνει πόλος έλξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ είπε ότι προσπαθούν να μεταφέρουν σε υψηλότερα επίπεδα τις σχέσεις και τους δεσμούς της ΤΔΒΚ με τον κόσμο.

 



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ