Ερντογάν: Η Τουρκία επέδειξε γενναία στάση απέναντι στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι παρακολουθούν με προσοχή τις υποκριτικές πολιτικές που υιοθέτησαν οι δυτικοί διοικητες στις σφαγές στη Γάζα

2134709
Ερντογάν: Η Τουρκία επέδειξε γενναία στάση απέναντι στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε:

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις υποκριτικές πολιτικές που υιοθέτησαν οι δυτικοί διοικητές στις σφαγές στη Γάζα».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε δεκτούς τους συμμετέχοντες στο Εργαστήριο Ανάπτυξης Ικανοτήτων και Εκπαίδευσης της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατών στην Αίθουσα Εκθέσεων του Προεδρικού Συγκροτήματος στην πρωτεύουσα Άνκαρα.

Στην ομιλία του εδώ ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε:

«Ως χώρα που έχει χάσει δεκάδες πολίτες της που ζουν στο εξωτερικό λόγω της ρατσιστικής τρομοκρατίας, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε αυτά τα αποτρόπαια γεγονότα. Δυστυχώς, η ευαισθησία που επιδεικνύεται ενάντια στον αντισημιτισμό δεν ισχύει απέναντι σε επιθέσεις που βασίζονται στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό. Σήμερα, η νεοναζιστική τρομοκρατία που τροφοδοτείται από το μίσος κατά των Τούρκων και των Μουσουλμάνων έχει φτάσει σε επίπεδα που απειλούν τη ζωή και την περιουσία του λαού μας. Το γεγονός ότι τα ακροδεξιά κινήματα υποστηρίζονται από το ίδιο το κράτος σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί πλήρη καταστροφή, ντροπή και σκάνδαλο για τις δυτικές δημοκρατίες».

Τονίζοντας ότι η Τουρκία έλαβε γενναία στάση απέναντι στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, ο Ερντογάν είπε:

«Εκείνοι που ετοίμασαν δελτία αναφοράς για τα ανθρώπινα δικαιώματα παρακολούθησαν μόνο τον θάνατο 35 χιλιάδων Παλαιστινίων, εκ των οποίων οι 15 χιλιάδες ήταν παιδιά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εκστρατείες που στοχεύουν εμάς και τη χώρα μας έχουν αυξηθεί πρόσφατα. Αυτές οι εκστρατείες έχουν μόνο έναν στόχο, και αυτός είναι να φιμώσουν εμάς και την Τουρκία.  Η Τουρκία έχει επιδείξει μια οξυδερκή και θαρραλέα στάση όχι μόνο στο θέμα του Ισλάμ και του αντιισλαμισμού αλλά και στην κρίση της Γάζας που συνεχίζεται εδώ και 7 μήνες. Παρακολουθούμε με προσοχή τις υποκριτικές πολιτικές των δυτικών διοικητών, που μας διδάσκουν δημοκρατία και ελευθερία εδώ και χρόνια, στις σφαγές της Γάζας. Εκτός από μερικούς ευσυνείδητους πολιτικούς, κανένας δυτικός ηγέτες δεν αντέδρασε στις σκηνές ωμότητας. Δεν υπήρχε γενναία ψυχή να πει στο Ισραήλ «Φτάνει πια».  Θεωρώ χρήσιμο να υπενθυμίσω σε όσους στοχοποιούν εμάς και τη χώρα μας ότι δεν μπορείτε να φτάσετε πουθενά μετατρέποντας την Τουρκία σε εχθρό. Ο αντισημιτικός λεκές δεν μας κολλάει. Κρατάμε πάντα στην ημερήσια διάταξη τη γενοκτονία που διέπραξε το Ισραήλ εναντίον των αδελφών μας στη Γάζα. Διατηρούμε αυτή τη στάση παρά τις πιέσεις του παγκόσμιου σιωνιστικού λόμπι. Τα συμφέροντα του Ισραήλ χαράσσουν τα όρια της δυτικής δημοκρατίας. Όλα όσα θίγουν τα συμφέροντα του Ισραήλ είναι αντιδημοκρατικά και αντισημιτικά στα μάτια τους. Απορρίπτουμε τον αντισημιτισμό με τον ίδιο τρόπο όπως απορρίπτουμε την ισλαμοφοβία, την ξενοφοβία και κάθε μορφή πολιτιστικού ρατσισμού».

 

 


Λέξεις-κλειδιά: #Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ