Ερντογάν: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει βάναυσα 40-45 χιλιάδες Παλαιστίνιους μέχρι στιγμής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξιολόγησε την απόφαση για πλήρη διακοπή του εμπορίου με το Ισραήλ

2135279
Ερντογάν: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει βάναυσα 40-45 χιλιάδες Παλαιστίνιους μέχρι στιγμής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξιολόγησε την απόφαση για πλήρη διακοπή του εμπορίου με το Ισραήλ ως το βήμα που έπρεπε να κάνουν.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε μια δήλωση στους δημοσιογράφους στην Ιστάνμπουλ.

Μιλώντας για την πλήρη διακοπή των εξαγωγών της Τουρκίας στο Ισραήλ, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι σφαγές του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων είναι απαράδεκτες και είπε:

“Το Ισραήλ έχει σκοτώσει βάναυσα 40-45 χιλιάδες Παλαιστίνιους μέχρι στιγμής. Ως Μουσουλμάνοι, είναι αδιανόητο για εμάς να σταθούμε δίπλα και να παρακολουθήσουμε αυτό να συμβαίνει. Ποια είναι τα βήματα που έπρεπε να κάνουμε; Τα κάναμε”.

Εκφράζοντας την αντίδραση του στις σφαγές του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά των Παλαιστινίων, ο Ερντογάν είπε:

“Ο Νετανιάχου είναι σκληρός και δυστυχώς έδειξε αυτή τη σκληρότητα απέναντι σε παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους”.

Επισημαίνοντας ότι ολόκληρος ο δυτικός κόσμος ιδιαίτερα οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό του Ισραήλ, ο Ερντογάν είπε ότι ο καταπιεσμένος παλαιστινιακός λαός καταδικάστηκε σε θάνατο απένατι στις βόμβες του Ισραήλ.

«Δεν μπορούσαμε να είμαστε πλέον υπομονετικοί μπροστά σε αυτό και κάναμε τα βήματα μας» είπε ο Ερντογάν και σημείωσε τα εξής:

«Υπήρχε όγκος συναλλαγών 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ μας (με το Ισραήλ). Κλείσαμε αυτήν την πόρτα υποθέτοντας ότι αυτός ο όγκος συναλλαγών δεν υπάρχει».


Λέξεις-κλειδιά: #Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ