Ερντογάν: Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που πέρασαν τη δοκιμασία της Γάζας με επιτυχία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως η Τουρκία σταμάτησε τελείως τις εξαγωγές και τις εισαγωγές με το Ισραήλ

2136069
Ερντογάν: Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που πέρασαν τη δοκιμασία της Γάζας με επιτυχία

 

 

«Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που πέρασαν τη δοκιμασία σχετικά με τη Γάζα με τη μεγαλύτερη επιτυχία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφώνησε ομιλία κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίασης στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Μιλλέτ στο Μπέστεπε.

«Το ιερό μας έθνος, το οποίο βοήθησε τον παλαιστινιακό λαό στις πιο δύσκολες μέρες του, όχι μόνο εκπλήρωσε το καθήκον της αδελφοσύνης του αλλά έγινε και η συνείδηση ​​της ανθρωπότητας. Η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που πέρασαν με μεγαλύτερη επιτυχία τη δοκιμασία της Γάζας» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Στα τέλη Μαρτίου, στείλαμε το 8ο φιλανθρωπικό μας πλοίο, που μετέφερε 125 χιλιάδες δέματα τροφίμων, συνολικά 3 χιλιάδων τόνων, στη Γάζα» είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε,

«Με συνολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας που πλησιάζει τους 50 χιλιάδες τόνους μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει γίνει η χώρα που έχει στείλει τη μεγαλύτερη βοήθεια στη Γάζα στον κόσμο. Αυξάνουμε συνεχώς τη δόση της πίεσης σε διπλωματική και εμπορική διάσταση προκειμένου να  εξαναγκάσουμε την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία γίνεται όλο και πιο βάναυση, σε κατάπαυση του πυρός. Στο πρώτο στάδιο, επιβάλαμε περιορισμό στις εξαγωγές σε 54 κατηγορίες προϊόντων. Από αυτήν την εβδομάδα, σταματήσαμε τις εξαγωγές και τις εισαγωγές με το Ισραήλ, με τρόπο που θα καλύπτουν όλα τα προϊόντα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η Τουρκία αποφάσισε να συμμετάσχει στη μήνυση γενοκτονίας που κατατέθηκε κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνατότητες για να κάνουμε εκείνους που αφαίρεσαν τη ζωή 35 χιλιάδων αδελφών μας, εκ των οποίων 15 χιλιάδες είναι παιδιά, να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου. Πιστεύω ότι αυτές οι αποφάσεις μας θα ενθαρρύνουν και άλλες χώρες που θέλουν να σταματήσει η αιματοχυσία στην περιοχή» ανέφερε.

 


Λέξεις-κλειδιά: #Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ