Συνάντηση Ερντογάν-Σαμπάχ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε Κρατικό Παράσημο στον Εμίρη του Κουβέιτ

2136768
Συνάντηση Ερντογάν-Σαμπάχ

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απένειμε το Κρατικό Παράσημο της Δημοκρατίας της Τουρκίας στον Εμίρη του Κουβέιτ αλ-Σαμπάχ.

Τελετή απονομής κρατικού παράσημου πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό συγκρότημα για τον Εμίρη του Κουβέιτ, ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη.

Στην τελετή, μετά την ανάγνωση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν απένειμε το Κρατικό Παράσημο της Δημοκρατίας της Τουρκίας στον Μεσαάλ Αλ Άχμεντ Αλ Τζαμπίρ Αλ Σαμπάχ.

Στις τετ α τετ και δια αντιπροσωπειών συναντήσεις του Ερντογάν και του αλ Σαμπάχ στο Προεδρικό Συγκρότημα, συζητήθηκαν λεπτομερώς οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της διπλωματίας, της υγείας, του πολιτισμού, του τουρισμού και της εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Ερντογάν τόνισε ότι η υποστήριξη της Τουρκίας στην κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια του Κουβέιτ θα συνεχιστεί, θα συνεχιστούν και οι επαφές σε όλα τα επίπεδα.

Στην ατζέντα των συναντήσεων βρέθηκαν επίσης οι επιθέσεις του Ισραήλ σε αθώους Παλαιστινίους στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Ερντογάν και του Εμίρη του Κουβέιτ αλ-Σαμπάχ, υπογράφηκαν 6 συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

 

 


Λέξεις-κλειδιά: #Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ