Διάψευση από την Τουρκία στις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών

Η απόφαση της Τουρκίας να σταματήσει το εμπόριο με το Ισραήλ ισχύει

2137675
Διάψευση από την Τουρκία στις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών

 

 

Η Τουρκία εμμένει στην απόφασή της σχετικά με το εμπόριο με το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γισραέλ Κατς ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έχει άρει τους περισσότερους περιορισμούς στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ ανακοίνωσε ότι οι δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών είναι απολύτως προϊόν φαντασίας.

«Εμμένουμε στην απόφαση που λάβαμε ως κυβέρνηση σχετικά με το εμπόριο με το Ισραήλ. Η απόφαση αυτή παραμένει σε ισχύ. Η απόφασή μας να σταματήσουμε το εμπόριο με το Ισραήλ ισχύει έως ότου εκπληρωθούν οι όροι μας για τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα, τη διασφάλιση της μόνιμης κατάπαυσης του πυρός και της απρόσκοπτης παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους αδελφούς μας στη Γάζα» σημείωσε ο Ομέρ Μπολάτ.

Από την άλλη, ο ισραηλινός τύπος αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση της Τουρκίας να σταματήσει όλες τις εισαγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες προς το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός Τύπος, έκανε νύξη στην απόφαση της Τουρκίας στα πρωτοσέλιδα του, και ανέφερε: «Η απόφαση της Τουρκίας είχε άμεσο αποτέλεσμα. Οι εισαγωγείς δεν είχαν χρόνο να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις ή να αλλάξουν προμηθευτές. Αυτό μας χτύπησε στο πιο αδύναμο σημείο της αλυσίδας εφοδιασμού μας».

 


Λέξεις-κλειδιά: #εμπόριο

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ