39η Διάσκεψη Τουρκίας-ΗΠΑ

Στη διάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εμπορίου, Ομέρ Μπολάτ, και ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ

2138015
39η Διάσκεψη Τουρκίας-ΗΠΑ
alparslan bayraktar.jpg

 

Ο υπουργός Εμπορίου, Ομέρ Μπολάτ, και ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, συμμετείχε στην 39η Διάσκεψη Τουρκίας-ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στην αμερικανική πρωτεύουσα, την Ουάσιγκτον.

Στις ομιλίες τους στις συνεδρίες οι δύο υπουργοί δήλωσαν ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για την αύξηση του όγκου εμπορικών συναλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Ο Μπολάτ αναφέρθηκε στις επενδύσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία.

«Τα τελευταία 22 χρόνια, οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη χώρα με τις περισσότερες επενδύσεις στην Τουρκία. Κατά την περίοδο αυτή, περισσότερες από 2.000 αμερικανικές εταιρείες επένδυσαν στην Τουρκία, με πίστη στη δύναμη και τις δυνατότητες της τουρκικής οικονομίας, συνεισφέροντας οικονομικά περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια και δημιουργώντας περισσότερες από 110.000 θέσεις εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εμπορίου, Ομέρ Μπολάτ.

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ανέφερε τα εξής στην ομιλία του:

«Η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν αρκετά δυνητικά πεδία συνεργασίας. Καθώς η μετατροπή ενέργειας γίνεται μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα του κλάδου, αυξάνεται επίσης και ο αριθμός αυτών των πεδίων. Μεταξύ αυτών είναι πεδία όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα κρίσιμα ορυκτά και το υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG. Μπορούμε να συνεργαστούμε όχι μόνο στις χώρες μας, αλλά και σε τρίτες χώρες και διαφορετικές περιοχές.»

 



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ