Επαφές Κουρτουλουμούς στη Κούβα

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο Βάλντες και τοΝ Πρωθυπουργό Κρουζ

2137884
Επαφές Κουρτουλουμούς στη Κούβα

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας  Νουμάν Κουρτουλμούς ο οποίος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της χώρας Σαλβαντόρ Βάλντες Μέσα και τον Πρωθυπουργό Μανουέλ Μαρέρο Κρουζ.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο Μέσα στο Μέγαρο της Πεναάστασης και αντάλλαξαν απόψεις για διμερείς σχέσεις, παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα.

Αφού σημείωσε ότι, ως Τουρκία, σύμφωνα με την αντίληψη ανθρώπινης εξωτερικής πολιτικής τους αποδίδουν σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων με όλες τις γεωγραφικές περιοχές, ο Κουρτουλμούς είπε ότι επιθυμούν να αναπτύξουν σχέσεις με την Κούβα σε κάθε τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπου συζητήθηκαν επίσης οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι εκτιμούν την αλληλεγγύη που εξέφρασε ο κουβανικός λαός προς την Παλαιστίνη και επεσήμανε τη σημασία της κοινής δράσης για τη δημιουργία ενός νέου, δίκαιου παγκόσμιου συστήματος που θα υπερασπίζεται την κυριαρχική ισότητα των χωρών στο διεθνές σύστημα.

Στη συνέχεια, ο Κουρτουλμούς συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κρουζ.

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας στη συνάντηση δήλωσε ότι είναι ευχάριστο το ενδιαφέρον των τουρκικών εταιρειών για την Κούβα και  το γεγονός ότι επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Κούβα.

Επισημαίνοντας ότι αποδίδουν σημασία στις συνεργασίες που αγγίζουν τις ζωές του κουβανικού λαού, ο Κουρτουλμούς είπε ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν ορισμένα έργα οικονομικής ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα.

 


Λέξεις-κλειδιά: #Κουρτουλμούς

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ