Μπας:Η Άνκαρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίλυση πολλών περιφερειακών κρίσεων

Η 39η Αμερικανοτουρκική Διάσκεψη διοργανώθηκε στη Ουάσιγκτον

2137975
Μπας:Η Άνκαρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίλυση πολλών περιφερειακών κρίσεων

 

 

 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Μπας επέστησε την προσοχή στη σημασία του θετικού ρόλου που διαδραμάτισε η Τουρκία κατά τη διάρκεια του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και σημείωσε ότι η Άνκαρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίλυση πολλών περιφερειακών κρίσεων.

Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκε η 39η Αμερικανοτουρκική Διάσκεψη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Άκτσαπαρ αξιολόγησε τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ στο πάνελ στο οποίο συμμετείχε ως ομιλητής.

Ο Ακτσαπάρ δήλωσε ότι οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πάντα διαβουλεύονται και συνεργάζονται σε τομείς που είναι δυνατό, ειδικά σε διαρθρωτικά και στρατηγικά ζητήματα, αλλά υπάρχουν επίσης διαφορές σε ορισμένα θέματα

«Είμαστε οι δύο μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Άκτσαπαρ και τόνισε ότι τα μέρη συναντώνται πάντα για να επιλύσουν τα κύρια ζητήματα στις σχέσεις μέσω διαπραγματεύσεων και ότι καταβάλλονται διπλωματικές προσπάθειες για να φτάσουν σε ένα πιο θετικό σημείο οι σχέσεις.

Μιλώντας στο ίδιο πάνελ, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Μπας είπε ότι οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στα πρόθυρα μιας νέας περιόδου και σε θετική κατεύθυνση.

Ο Μπας επέστησε την προσοχή στη σημασία του θετικού ρόλου που διαδραμάτισε η Τουρκία κατά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και σημείωσε ότι η Άνκαρα έπαιξε σημαντικό ρόλο όχι μόνο στο ζήτημα της Ουκρανίας αλλά και στην επίλυση πολλών περιφερειακών κρίσεων.


Λέξεις-κλειδιά: #Τζον Μπας

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ