Ο Γεραπετρίτης για τη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στις 13 Μαΐου

Θα τεθούν τα θέματα που πρέπει να τεθούν, είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών

2137862
Ο Γεραπετρίτης για τη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στις 13 Μαΐου

 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, είπε ότι η προσδοκία από την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Τουρκία είναι μία ειλικρινής συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3 FM», ο Γεραπετρίτης απάντησε σε ερωτήσεις για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη στην Τουρκία στις 13 Μαΐου.

«Θεωρώ σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε ως κανονικές επισκέψεις εργασίας αυτές οι οποίες γίνονται μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, όπως άλλωστε συμβαίνουν καθημερινά επισκέψεις με ηγέτες άλλων κρατών», είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε τα εξής:

«Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε, να συζητούμε, να αποσυμπιέζουμε τις κρίσεις, να οργανώνουμε τα επόμενα βήματά μας».

«Υπάρχουν βασικές θέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, από τις οποίες δεν πρόκειται να αποκλίνουμε», ανέφερε ο Γεραπετρίτης και σημείωσε τα παρακάτω:

«Εκείνο το οποίο επιδιώκουμε μέσω της ελληνοτουρκικής προσέγγισης είναι πρώτα από όλα να έχουμε μία περίοδο ησυχίας».

Μία άλλη προσδοκία της Ελλάδας είναι να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας που θα μπορούν να αποσυμπιέζουν τις κρίσεις, ανέφερε.

Αναφορικά με τη συνάντηση του Προέδρου Ερντογάν με τον Μητσοτάκη στις 13 Μαΐου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Θα τεθούν τα θέματα που πρέπει να τεθούν. Τα ζητήματα τα οποία είναι και ακανθώδη, μεταξύ των δύο ηγετών και των αντιπροσωπειών μας. Θα χαραχθεί ένα χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα, δηλαδή τις συναντήσεις που αφορούν τη θετική ατζέντα, τον πολιτικό διάλογο, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.»

 



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ