A történelemben, ma

Mi történt a történelemben ma?

1548064
A történelemben, ma

1957: NATO a párizsi csúcstalálkozón jóváhagyta, hogy az Amerikai Egyesült Államok nukleáris rakétát helyezzen el az európai országokban Szovjetunió fenyegetésével szemben. Ezt a döntést követően főként Föderális Németország az európai országokban kezdték létesíteni az Amerikai Egyesült Államok katonai bázisait.

1987: Naim Süleymanoglu súlyemelő, aki megszökött Bulgáriából és menedékjogot kért Törökországtól, először versenyezett a török válogatott keretében a Nemzetközi Köztársaság Súlyemelési Tornában. Süleymanoglu megdöntötte a saját világrekordjait.

1992: Az Amerikai Egyesült Államokkal együtt 24 ország indította a „Remény Hadműveletet” a szomáliai összecsapások miatt. Törökország előbb politikailag, majd katonailag támogatta ezt a hadműveletet. Az ENSZ teteje alatt akciót indítottak, hogy Aidid szomáliai generális magas rangú három helyettesét. Az akció során 17 amerikai katona meghalt, 77-en megsérültek, egyik pedig foglyul esett. Ezt az eseményt követően Bill Clinton amerikai elnök bejelentette, hogy az amerikai katonák kivonulnak Szomáliából.


Címkék: #történelem

Még több hír