AZ EGÉSZSÉG AZ IGAZI JÓLÉT (54)

A szőlőszirup a benne lévő antioxidánsok és ásványi anyagok miatt rendkívül fontos tápanyagforrás.

2034359
AZ EGÉSZSÉG AZ IGAZI JÓLÉT (54)

Mai témánk a szőlőszirup kedvező hatásai

A szőlőszirup a benne lévő antioxidánsok és ásványi anyagok miatt rendkívül fontos tápanyagforrás.

 

1. Szőlőszirup a depresszió ellen

Rendszeresen fogyasztva a szirupban található magnézium hozzájárulhat a depresszió és szorongás csökkentéséhez. A szőlőszirupban található nagy mennyiségű magnézium megnyugtatja az idegeket, és a boldogsághormonként is ismert szerotonin termelését is fokozza. Ezzel pedig hozzájárul a lelki egészséghez. A magnézium javítja az alvás minőségét, ami szintén fontos a lelki egészség szempontjából.

 

2. Erősíti a csontokat és a fogakat

A szőlőszirup gazdag kalciumban, ami kiemelten fontos az egészség szempontjából. Az emberi testben legnagyobb mennyiségben található ásványi anyag a kalcium, amely szinte teljes egészében a csontokban és fogakban található. A kalcium különösen a csontritkulás ellen hatékony anyag.

A szőlő szirup ezen kívül vasat, szelént és rezet is tartalmaz, amelyek szintén fontosak a csontok egészségének megőrzéséhez.

 

3. Rendezi a vérnyomást és megőrzi a szív egészségét

A szőlőszirupban található kálium segít egyensúlyban tartani a vérnyomást, emellett segíti a nátrium kiürülését a szervezetből, ezzel is csökkentve a vérnyomást.

Emellett a kálium fontos a szív egészségének megőrzésében is.

 

4. Támogatja a belek egészségét

A szőlőszirup hatékony a székrekedés ellen.

 

5. Csökkentheti a rák kockázatát

Az egyik legerősebb természetes antioxidáns a kék szőlőben található, ezért a szőlőszirup is gazdag benne. Ez az anyag segíthet megelőzni a rákos sejtek osztódását, szaporodását és terjedését. Emellett ez a hatóanyag a rák kezelése során tapasztalható mellékhatásokat is csökkenti.

 

6. Támogathatja a bőr egészségét

Az antioxidánsok nemcsak a rák ellen hatékonyak, hanem a bőr egészségét is támogatják. Megkötik a bőrt károsító szabad gyököket, és hozzájárulhatnak az öregedés folyamatának lassításához.

 

7. Hasznos lehet vashiány esetén

A szőlőszirup magas vastartalmú, ezért használható vashiány ellen.

 

8. Enyhítheti a kellemetlen tüneteket menstruáció előtt és menopauza idején

A szőlőszirup magnéziumtartalma enyhítheti a menstruációs görcsöket, fejfájást, feszültséget. A menstruáció előtt vagy alatt jelentkező tünetek mellett a menopauzát is megkönnyítheti. A benne lévő magnézium hozzájárulhat ezeknek a tüneteknek a csökkentéséhez.

 

8. Hasznos lehet reumás ízületi gyulladás (artritisz) esetén

A szőlőszirupban található antioxidánsok hatékonyak a gyulladás ellen, ezért különösen hasznos lehet reumás ízületi gyulladás esetén.

 

Hogyan fogyasszuk a szőlőszirupot?

A szőlőszirup rendkívül hasznos lehet, ha rendszeresen fogyasztjuk. Rendszeresen, minden reggel fogyasszunk 2 evőkanállal. Ilyen rendszeres fogyasztás mellett képes fedezni a szervezet ásványianyag szükségletét.



Még több hír