AZ EGÉSZSÉG AZ IGAZI JÓLÉT (60)

Mai témánk: Természetes gyógymódok a száraz köhögés ellen

2052730
AZ EGÉSZSÉG AZ IGAZI JÓLÉT (60)

Mai témánk: Természetes gyógymódok a száraz köhögés ellen

Hasznos módszerek, amelyeket otthon is alkalmazhatóak a száraz köhögésre:

Méz

A mézet mindenféle köhögés ellen fogyasztani szoktak, és a legrégebbi ismert köhögéscsillapító tápanyagok közé tartozik. Ha mézet, gyömbért, citromot, fahéjat és fekete borsot kever össze, az egyszerre akadályozza meg a torok irritációját, és segít enyhíteni a száraz köhögést. Természetes gyulladáscsökkentő hatású, és a fertőzések enyhítésében is hatásos.

Gyömbér

Hatékony a gyomorpanaszok ellen, és jót tesz a száraz köhögés ellen is. Segít ellazítani a légúti izmokat és elnyomja a köhögési ingert. Mézzel keverve teaként fogyasztható.

Fokhagyma

Antibakteriális és vírusellenes hatása révén a fokhagyma jót tesz a száraz köhögés ellen. A fokhagyma fogyasztása hasznos a megfázás tüneteként jelentkező száraz köhögés ellen.

Kurkuma

A kurkuma gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és száraz köhögés ellen is alkalmazható. Segít enyhíteni az asztmát és a száraz köhögést. A kurkuma teaként vagy mézzel keverve is fogyasztható.

Sós víz

A sós vízzel való gargalizálás megelőzi a torokfertőzést és nedvesen tartja a torkot. A sós vízzel való gargalizálással megelőzheti a száraz köhögés okozta irritációt.

Gyógyteák

A száraz köhögés enyhítésében segíthet, ha mézzel és citrommal ízesített gyógyteákat fogyaszt. A menta, kakukkfű, kurkuma, édesgyökér, a fehérmályvagyökér és a gyömbér is jót tesz a száraz köhögés ellen.

Majoránna

Asztma, hörghurut és megfázás ellen is fogyasztják. Az e betegségekkel járó száraz köhögés enyhítését is szavatolja. Forró vízben főzzön 4 teáskanál szárított majoránnát. Napi 2 alkalommal fogyasztva enyhülést biztosít a köhögés ellen.

Édesgyökér

Az édesgyökér összetevői segítenek enyhíteni a torokfájást és nedvesen tartani a torkot. Az édesgyökér fogyasztása jót tesz a száraz köhögésnek. Tegyen 2 evőkanál édesgyökeret forró vízbe, 10 percig hagyja állni, majd leszűrve fogyaszthatja. Az édesgyökér használatánál fontos a megfelelő adagolás. Hosszú távú használata fejfájást és fáradtságot okozhat.

Fehérmályvagyökér

A fehérmályvagyökeret torokfájásra szokták használni. Általában szirup vagy pasztilla formájában kapható, jót tesz a száraz köhögésre is, és segít megelőzni az irritációt.

Kakukkfű

A kakukkfű jót tesz a száraz köhögés ellen, mivel segít ellazítani a torok izmait. A kakukkfű teaként való fogyasztásához tegyen forró vízbe 4 teáskanál szárított gyógynövényt, majd szűrje le. Méz hozzáadásával segít a száraz köhögés enyhítésében.

Egyebek;

A fentieken kívül a bő folyadékfogyasztás valamint a gőz belégzése segít nedvesen tartani a torkot, ami jót tesz a száraz köhögés ellen.

A leggyorsabb otthoni köhögéscsillapító italok

Alma tea

C-vitamin-tartalmának köszönhetően az alma tea fellazítja a légutakat irritáló váladékot, ezáltal jót tesz a köhögés ellen.

Tej

Megelőzhető a torokban jelentkező kaparás és köhögés, ha a felmelegített tejbe mézet tesz. A meleg tej megnyugtatja a torkot és enyhíti a köhögést.

Gyömbér tea

A por alakban használt gyömbért 1 pohár forralt vízbe teszik, fahéjat és szegfűszeget adnak hozzá, és állni hagyják. Az 5-6 percig álló teához mézet is adhatnak. A gyömbér tea segít a köhögés gyors otthoni megszüntetésében.

Csipkebogyó tea

Birs tea

Hársfa tea

Zsálya tea

Menta tea

Echinacea tea

Kakukkfű tea mézzel

Meleg tej mézzel

Mandulás narancslé

Gyömbéres fahéjas tea

Fekete bors és méz

Eperfa szirup

Retek és méz keveréke

Szőlőszirup



Még több hír