AZ EGÉSZSÉG AZ IGAZI JÓLÉT (67)

Mai témánk: Természetes kezelési tanácsok a torokgyulladásra Mi a torokgyulladás?

2070982
AZ EGÉSZSÉG AZ IGAZI JÓLÉT (67)

Mai témánk: Természetes kezelési tanácsok a torokgyulladásra

Mi a torokgyulladás?

A torokgyulladás a száj és az orrüreg mögötti garat területének gyulladása. A torokgyulladás viszketést és nyelési nehézséget okoz a torokban.

Hogyan előzhető meg a torokgyulladás?

Alapos és rendszeres kézmosás,

A száj és az orr eltakarása köhögés vagy tüsszentés közben,

Kerülje a szoros érintkezést fertőző vírusos vagy bakteriális fertőzésben szenvedő személyekkel,

Kerülje a dohányzást és a cigarettafüstnek való kitettséget,

Kerülje a poros helyeket és a szennyezett levegőt,

Ne fogyasszon túl forró vagy hideg ételeket,

Szellőztesse a munka- és lakótereket, amennyire csak lehetséges,

Kerülje az irritáló vegyi anyagokkal való érintkezést.

Mi használ a torokgyulladásra?

A nap folyamán sok folyadék fogyasztása, a meleg sós vízzel való gargalizálás, csirkehúsleves fogyasztása és a pihenés olyan természetes módszerek, amelyek jót tesznek a torokgyulladás ellen.

Torokgyulladás idején kamilla, menta, mályva, echinacea, hársfa és édesgyökér teák fogyasztása,

Bőséges vízfogyasztás, hogy csökkentse a torok szárazságát,

Gargalizálás meleg sós vízzel,

A torok irritációjának csökkentése méz fogyasztásával,

Időnként meleg víz fogyasztása, mivel éjszaka torokszárazság léphet fel,

A csirkehúsleves megnyugtatja a torkot,

Jót tesz a pihenés.

Mi használ a torokgyulladásra? Milyen természetes kezelési javaslatok léteznek?

Használjon gyógynövényeket, például zsályát és echinaceát.

Az echinacea és a zsálya enyhíti a torokfájást és a viszketést. A zsálya antibakteriális és fertőtlenítő hatású. Az echinacea immunerősítő hatással is rendelkezik. A zsálya teával lehet öblögetni vagy meginni.

A zsályás gargalizálás készítése: Öntsünk 1 csésze vizet egy kannába vagy egy melegítésre alkalmas edénybe. Adjunk hozzá 1 teáskanál friss zsályát vagy 1 csomag zsályatasakot vagy 4-5 gramm szárított zsályát. Forraljuk alacsony hőfokon 10 percig. Miután hagyta kihűlni, naponta 2-3 alkalommal gargalizáljon vele. Ezt 24 órán belül el kell fogyasztani.

Fogyasszon nyers fokhagymát

A legjobb módja, ha nyersen elrágja, vagy vegyen egy gerezdet, és 15 percig szopogassa. A nyers fokhagymát lereszelheti, hogy könnyebben lenyelje, és adhat hozzá mézet vagy olívaolajat is.

Egy másik recept; 1 teáskanál fokhagymát lereszelünk. A reszelt fokhagymát és fél teáskanál fahéjat egy pohár forró vízbe tesszük. Adunk hozzá 1 evőkanál citromot, és forraljuk még 2 percig. A keveréket le lehet szűrni és naponta 2-szer lehet inni belőle.

Igyon gyógyászati menta teát

A menta rágva is jó a torokgyulladásra. A menta megnyugtatja a torkot és enyhíti a száraz köhögést. A menta teaként is fogyasztható.

Almaecet

Az almaecet használata a torokgyulladás kezelésére 1 evőkanál bio almaecetet keverjünk egy pohár meleg vízbe. Adjunk hozzá egy kanál mézet, és naponta 1-2 alkalommal fogyasszuk. Ezenkívül az almaecetes gargalizálás is hatékony a torokgyulladás kezelésében, mivel elpusztítja a baktériumokat.

Gyömbér

Mintegy 5 percig forralunk 1 teáskanál friss, reszelt gyömbért 1 pohár vízzel. A keveréket szűrőn átszűrjük, és csak a vizet kiöntjük egy pohárba. Néhány csepp citromot és egy teáskanál mézet teszünk a pohárba.

Kurkuma

A keveréket, amely napi kétszeri gargalizálás esetén komoly eredményeket hoz a torokgyulladás kezelésében, úgy állíthatjuk elő, hogy fél teáskanál kurkuma port és 1 evőkanál sót egy pohár vízbe teszünk. Praktikusan elkészíthető, mivel nincs szükség semmilyen forralásra. A keveréket naponta 2-3 alkalommal fogyasztjuk.

Méz

1 evőkanál méz és 1 evőkanál bio almaecet keveréke 4 óránként fogyasztható.

Sós vizes gargalizálás:

Adjunk 3 teáskanál sót 2 csésze meleg vízhez, és keverjük össze. A keverékkel gargalizáljunk, majd köpjük ki. Ezt naponta többször is megtehetjük 3-5 napon keresztül.



Még több hír