A török hadsereget méltatta az azeri védelmi miniszter

A Török Fegyveres Erők (TFE) a világ legerősebb hadseregei közé tartozik, jelentette ki Zakir Hasanov azeri védelmi miniszter.

1581949
A török hadsereget méltatta az azeri védelmi miniszter

„A testvéri országgal szoros együttműködésben állunk. Számunkra fontos, hogy tanuljunk a TFE tapasztalataiból” – jelentette ki a védelmi miniszter.

Hasanov miniszter a „Török-azeri haderő 2021 téli egyesített hadgyakorlatán” Karsban mondott beszédében kifejtette: boldog és büszke, hogy Törökországgal közösen végezhetnek hadgyakorlatot.

A hadgyakorlat lehetővé teszi az együttműködés és koordináció kialakítását, s a mély hóban és nagy hidegben a haderő képességeinek próbára tételét:

„A Török Fegyveres Erők (TFE) a világ legerősebb hadseregei közé tartozik. A testvéri országgal szoros együttműködésben állunk. Számunkra fontos, hogy tanuljunk a TFE tapasztalataiból. Azerbajdzsán és Törökország között mély történelmi, vallási és kulturális kapcsolat van. A vezetőnk, Haydar Aliyev által „egy nemzet, két államnak” nevezett kapcsolat ma is folytatódik államfőink vezetésével. Államfőink nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Azerbajdzsán és Törökország között a kapcsolat és testvériség fennmaradjon” – mondta.

Hasanov hozzátette: a 44 napos háborúban Azerbajdzsán legyőzte Örményországot, s ezzel pontot tett a megszállás végére, s Törökország mindig mellettük állt a harcban.

„A háború idején Törökország felrajzolta politikáját, és mellettünk állt politikai, erkölcsi és diplomáciai segítségével. Ezzel Törökország azt üzente a világnak: Törökország Azerbajdzsán mellett áll. Az egész világ ismét láthatta a megrendíthetetlen és örök török-azeri testvériséget. Büszkévé tett minket, hogy Törökország mellettünk állt, erőt adott nekünk. Ezzel az erővel felszabadítottuk megszállt földjeinket. Ez nagyon értékes Azerbajdzsán népének. Köszönetemet szeretném kifejezni Törökország támogatásáért” – mondta a miniszter.

Hasanov hangsúlyozta, hogy a karabahi háború tovább erősítette Törökország és Azerbajdzsán kapcsolatát:

„Azerbajdzsán és Törökország katonái közösen vonultak fel a győzelmi menetben a Felszabadulás téren. E történelmi napon Azerbajdzsán népe Törökország és Azerbajdzsán zászlaja iránt is kimutatta támogatását. Reméljük, téli hadgyakorlatunk is sikerrel zajlik, és gratulálok mindenkinek. Biztos vagyok benne, hogy testvériségünk, egységünk, kapcsolataink így folytatódnak. Éljen a török-azeri testvériség!” – mondta az azeri védelmi miniszter.



Még több hír