Merjünk-e Isztambulba utazni?

Most, hogy a médiából ömlik ránk a terrortámadásokkal kapcsolatos hírözön, ismét sokan kérdeztétek, mire számítson Isztambulban az, aki mégis az utazás mellett dönt.

459264
Merjünk-e Isztambulba utazni?

Arról, hogy biztonsági szempontból mit gondolunk, ebben a cikkben írtunk már, így inkább az események következményeit vennénk górcső alá.

rendor_1.JPG

Tekintve, hogy sokan visszamondták a foglalásaikat, most nevetségesen olcsón lehet repülőjegyet venni Isztambulba. A wizzair járataira nyárra és őszre (tehát dübörgő szezon idejére) is találtunk jegyet oda-vissza 14 ezer Ft-ért.

Szintén a visszamondások miatt, prémium minőségű szállodai szobát reggelivel együtt 30 EURO-tól, lakást pedig még olcsóbban kaphatunk. A líra árfolyama szintén zuhant az események kapcsán, így a vásárlást is jóval kedvezőbb büdzsével bonyolíthatjuk, mint tavaly ilyenkor. A turisták megcsappant létszáma miatt eredményesebben lehet alkudozni a bazárban, összességében tehát, ha a pénztárcánkat vesszük figyelembe azt mondhatjuk, hogy egy isztambuli utazás most a szokásosnál jóval olcsóbban kihozható.

A város összképén, az emberek hangulatán szinte semmi változás nem érezhető. Azt nem mondjuk, hogy az utcák kihaltak lennének, de érezhetően kevesebb a turista. A nevezetességeknél sincsenek akkora sorok, mint normál esetben, így aki nem bírja a tömeget, itt a kedvező alkalom!
 

dolmabahc.jpg

Semmiképpen nem szeretnénk bagatellizálni a terrorkockázatot, aki nagyon fél tényleg ne utazzon, de mi úgy gondoljuk, hogy nem érdemes túlzottan megadni magunkat a félelemnek és emiatt visszamondani az utazást. A biztonságérzetünket nagyban növelheti az utcákon lévő, még a szokásosnál is erősebb rendőri jelenlét. A bazárba például már nem lehet csak úgy besétálni, akinél csomag van, rutinszerűen átvizsgálják, de flottul, a mi védelmünkben, nem zaklató jelleggel történik mindez.

A terrorkockázat jelenségéhez sajnos hozzá kell szoknunk akár Európában, akár a világnak más részén élünk. A mai hírek például már arról szólnak, hogy Európa több nagyvárosa is a további lehetséges célpontok között szerepel. Ha túlságosan odafigyelünk minden hírre, ami ezzel kapcsolatban a médiából ránk zúdul, az megbénítja az életünket, és bezár egy szűk élettérbe.

Aki az utazás mellett dönt, számítson rá, hogy a repterek megerősített védelemmel dolgoznak, ami megnöveli a reptéri teendők idejét. Érdemes tehát jóval korábban kiérkezni, hogy legyen idő az esetleges váratlan procedúrákra is.

Néhány biztonsági tanácsot ebben a cikkünkben már írtunk, ezeket mindenképpen érdemes megfogadni! Mi tehát úgy gondoljuk, hogy aki lemond az utazásról majdnem biztos, hogy bánni fogja…

Szerző: Istanbuliutazások ​

http://istanbul.blog.hu/​



Még több hír