Foglyul ejtették az AA hírügynökség tudósítóját Luganszkban

Az Anadolu Ajansı tudósítóját oroszbarát szakadárok ejtették foglyul.

82008
Foglyul ejtették az AA hírügynökség tudósítóját Luganszkban

Az autóbuszt, amelyen Atmaca tartott Harkovból Luganszkba, a várostól mintegy 20 kilométerre lévő ellenőrzési ponton szélsőséges oroszbarát szakadárok állították meg. Miután az autóbuszon tartózkodók személyi iratait ellenőrizték, Atmaca és egy vele lévő másik török állampolgár útlevelét lefoglalták, és leszállították őket a buszról.
Azt állítva, hogy „hírszerző egységet próbál” Luganszkba vinni, a tudósító fényképezőgépeit is lefoglalták.
Az épület ellen, ahol Atmacát és a másik török állampolgárt fogva tartották, a reggeli órákban az ukrán hadsereg légi csapást indított, az épületet az egyik ukrán repülőgépről ledobott bomba találta el.
A szakadárok sietve elhagyták az épületet, ekkor Atmaca magához vette fényképezőgépeit, és sikerült elmenekülniük a helyszínről.
Líbiában tüzet nyitottak az AA tudósítóira
Líbia fővárosában, Tripoliban az AA hírügynökség tudósítóira ismeretlen személyek tüzet nyitottak.
A Tripoliban feladatukat ellátó Samet Doğan és Muhammed Mdalla egy forgalmas utcában forgattak, amikor egy mozgó járműből tüzet nyitottak rájuk. A tudósítók nem sérültek meg, de a lövések miatt az utcában kisebb pánik tört ki.
Novemberben az AA hírügynökség fotóriportere, Bülent Doruk egy tüntetésről tudósított, amikor tüntetők egy csoportja rátámadt és összeverte. Doruktól, aki könnyebben sérült meg, a fényképezőgépét is elvették, végül a biztonsági erők tagjai menekítették el a helyszínről. Decemberben az AA líbiai képviselője, Bülent Şahin Erdeğer és tudósítója, Muhammed Nacim keveredtek összecsapásba.
A Török Külügyminisztérium május 26. óta nem javasolja polgárainak, hogy Líbiába utazzanak.
A Külügyminisztérium hivatalos weboldalán figyelmeztet arra, hogy Líbia keleti részén fegyveres összecsapások folynak, különösen Bengázi és a környéke nem biztonságos, és ezek az események a fővárost, Tripolit is befolyásolják. Ezért a török állampolgároknak azt tanácsolják, hogy mindenképpen tartózkodjanak a líbiai utazástól.


Címkék:

Még több hír