Murszi a békés megmozdulások folytatására szólított fel

Muhammad Murszi a „békés, fehér forradalom” folytatására hívta Egyiptomot

83718
Murszi a békés megmozdulások folytatására szólított fel

Az Egyiptomban katonai puccsal megdöntött államelnök, Muhammad Murszi írása jelent meg Facebook-oldalán:
„Allah a tanúm, hogy amíg hivatalomat teljesítettem, mindig a korrupció és a bűnözés ellen harcoltam. Voltak helyes cselekedeteim, és voltak hibáim is. Azonban soha nem éltem vissza a belém vetett bizalommal, és nem is fogok. A bűneik elleni harcra áldoztam az életemet, és amíg élek, ezt fogom folytatni.”
Az egykori elnök felhívást intézett Egyiptom népéhez is:
„Fogjatok össze, és ne forduljatok egymás ellen! Ne hagyjátok el egymást, mert akkor félelem tölti meg a szíveteket, és az erőtök, az országotok kicsúszik a kezetekből. Ó, forradalmár népem! Továbbra is harcoljatok szent forradalmunkért a nehéz körülmények közepette is. Allah ezt a népet, a férfiakat és a nőket is valódi forradalmárokként erre a harcra készítette fel. Szabad forradalmárok! A békés, fehér forradalom mellett köteleztétek el magatokat, és rendületlenül haladjatok tovább ezen az úton. Hiszem, hogy forradalmatok hamarosan győzelemmel végződik!”
Murszi célzott a volt hadügyminiszter, Abdulfattah Asz-Szíszi választási győzelmére is:
„A mögöttetek álló néptömegek a puccs vezetőjének színházában néma csenddel üzentek a világ népeinek. A világ szabad népei nem ismerik el ezt a hazugságra építkező, puccsista rezsimet.”
Murszi, aki a „szabad forradalmárokat” a „békés, fehér forradalom folytatására” szólította fel, így zárta szavait:
„Egyiptom forradalmi ifjúsága! Lenyűgöztétek az egész világot. Ti vagytok a ma és a holnap, a jelen és a jövő. Valódi hazafiak vagytok. Hiszem, hogy elkötelezettséggel és kitartással viszitek tovább a zászlót, és megszerzitek a győzelmet. Forradalom és türelem! Minden eztán következő generációnak példát mutattatok abban, hogy hogyan kell türelmesnek lenni, és hogyan kell áldozatot hozni. A mártírok vére, a sebesültek, a börtönbe vetettek áldozata nem volt hiábavaló. Tudom, hogy nehéz úton jártok, de bízom benne, hogy Allah győzelmet ad nektek és ügyünk igazságának!”
Murszi személyi titkára és volt befektetési minisztere, Yahya Hamid megerősítette, hogy az üzenet valóban Murszitól származik, ám azzal kapcsolatban nem közölt semmit, hogy milyen módon került hozzá az írás.


Címkék:

Még több hír