Szeptemberben rendezik az isztambuli helal expót

64230
Szeptemberben rendezik az isztambuli helal expót

A helal termékek exportjának növelése érdekében Isztambulban szeptember 4-7 között megrendezik a 6: Helal és Egészséges Termékek Vásárát a CNR Expo vásárközpontban.
Azokat a termékeket nevezzük helal termékeknek, amelyek megfelelnek az Iszlám előírásainak, tehát nem tartalmaznak semmi olyan összetevőt, ami a vallási előírások szerint tiltott lenne.
A CNR EXPO közleménye szerint a helal élelmiszerektől és italoktól a gyógyszereken és táplálék-kiegészítőkön át a ruházkodási termékekig és kozmetikumokig mintegy 5 ezer különböző terméket fognak kiállítani a 10 ezer négyzetméteres kiállítótérben. A vásáron 200 cég és 40 ezer látogató részvételét várják.
Mivel a szektor egyetlen nemzetközi kiállítása és vására az isztambuli Helal Expo, így Malajziából, Iránból, Indonéziából, Hollandiából, Kínából, él-Koreából, Thaiföldről, Franciaországból, Németországból és Szaúd-Arábiából is számos cég érdeklődik, és standot szándékozik bérelni.
A világon élő mintegy 2 milliárd muszlim igényeit kiszolgáló helal termékeket bemutató vásár az export és termelő cégeknek is üzleti lehetőségeket kínál.
Ugyanakkor a vásár mellett megrendezik a 7. Nemzetközi Helal Áruk Konferenciáját is. A konferencián török és külföldi előadók, tudósok, szakértők tartanak tájékoztatást a helal bizonyítvánnyal rendelkező árucikkek témájában.


Címkék:

Még több hír