Civileket bombáztak az orosz harci gépek

Az orosz harci gépek Idlib elleni támadásában 23 személy meghalt, 35 megsebesült

500870
Civileket bombáztak az orosz harci gépek

Az orosz hadsereg 3 harci gépe Idlib központjában több helyszínen végrehajtott légi támadásaiban 23 személy életét vesztette, 35 pedig megsebesült.

Abdurrazak Dzsubeiro idlibi polgári védelmi illetékes az AA hírügynökség tudósítójának elmondta, hogy az orosz harci gépek az ország északnyugati részén a felkelők irányítása alatt álló Idlibben az Al-Vatani és Ibn Szina kórházakat, az Erar mecsetet, valamint Kuszur és Szuvre kerületeket bombázták.

Az oroszok 17 légi támadást hajtottak végre a város ellen, 23 civil halt meg, köztük nők és gyermekek is, 35-en pedig megsebesültek. A polgári védelem csapatai próbálnak eljutni a lebombázott házak romjai alatt maradt sebesültekhez és halottakhoz.

Két kórház vált használhatatlanná

Az Al-Vatani és Ibn Szina kórház a bombázás nyomán használhatatlanná vált.

Az orosz harci gépek támadása nyomán az Al-Vatani és Ibn Szina kórház épületeiben rendkívül súlyos károk keletkeztek, a két kórház használhatatlanná vált. Az orosz bombázás sebesültjeit a környékbeli frontkórházakban tudják csak ellátni.

Dzsubeiro elmondta, hogy az orosz harci gépek támadásáról az adó-vevőkön hallottakból értesültek. Félő, hogy a halottak száma az eddig ismertnél valójában magasabb.



Még több hír