Kitoloncolja Salwan Momikát Svédország

A svéd bevándorlási bíróság helybenhagyta a Salwan Momika kitoloncolásáról szóló végzést.

2099584
Kitoloncolja Salwan Momikát Svédország

A svéd bevándorlási bíróság helybenhagyta azt a határozatot, amely arról szól, hogy miután lejár a tartózkodási engedélye, kitoloncolják Salwan Momikát, aki a Korán-égetési provokációkat hajtott végre.

A svéd közszolgálati rádió, az SR közölte, hogy a Bevándorlási Törvényszék helybenhagyta a Bevándorlási Hivatal által Salwan Momika ellen kiadott kitoloncolási végzést.

A bíróság szerint Momika hamis információkat szolgáltatott a tartózkodási engedély iránti kérelméről, ezért kitoloncolták.

A Bevándorlási Hivatal októberben bejelentette, hogy Momikának 2024. április 16-ig van munkavállalási és tartózkodási engedélye, ezt követően kitoloncolják.

Momika fellebbezett a döntés ellen, és a Bevándorlási Bíróság elé vitte az ügyet.

Salwan Momika június 28-án, az Eid al-Adha, illetve áldozati ünnep első napján rendőri védelem alatt felgyújtotta a Kegyes Koránt a stockholmi mecset előtt a fővárosban, Stockholmban.

Momika július 20-án a stockholmi iraki nagykövetség előtt, július 14-én és 31-én a svéd parlament előtt, augusztus 24-én a stockholmi mecset előtt és szeptember 3-án Malmőben rendőri védelem alatt elégette a Kegyes Koránt, és megtaposta az iraki zászlót.

Legutóbb, október 21-én Momika tüntetést tartott Izrael támogatására Stockholm belvárosában, és elégette a Koránt és a palesztin zászlót.



Még több hír