A tálibok három országot hibáztatnak az ILIÁ erősödéséért

Emirhan Muttaki, az ideiglenes afgán kormány megbízott külügyminisztere azzal érvelt, hogy 3 szomszédos ország növelte az ILIÁ terrorszervezet kapacitását.

2132453
A tálibok három országot hibáztatnak az ILIÁ erősödéséért

Az országos média beszámolói szerint Emirhan Muttaki, az ideiglenes afgán kormány megbízott külügyminisztere az országában történt terrortámadásokról beszédet mondott a második afgán-kazah vásár megnyitóján Kabulban.

Azzal érvelve, hogy 3 szomszédos ország támogatja az ILIÁ terrorszervezetet Afganisztánban és a régióban, Muttaki azt állította, hogy az egyikük munkaerőt, a másik kiképzést, a harmadik pedig logisztikát biztosít a szervezetnek.

Muttaki azt állította, hogy az országában történt 10 terrortámadást "Afganisztánon kívül" tervezték, és arra kérte ezeket az országokat, hogy ne ártsanak maguknak.

Emirhan Muttaki nem hozta nyilvánosságra a szóban forgó országok nevét, de néhány afgán média azt állította, hogy Tádzsikisztánra, Pakisztánra és Iránra utalt.

Muttaki állítólag azzal vádolta Tádzsikisztánt, hogy munkaerőt biztosít a szervezetnek, Pakisztánt, hogy kiképzést nyújt, Iránt pedig azzal, hogy logisztikai támogatást nyújt.



Még több hír