Az USA támogatja az azerbajdzsáni-örmény megállapodást

Antony Blinken amerikai külügyminiszter bejelentette, hogy támogatják az Azerbajdzsán és Örményország között létrejött megállapodást.

2133209
Az USA támogatja az azerbajdzsáni-örmény megállapodást

İlham Aliyev azerbajdzsáni köztársasági elnök telefonon megbeszélést folytatott  Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel.

Az azerbajdzsáni elnöki hivatal által kiadott nyilatkozatban Blinken gratulált Aliyev elnöknek az Örményország és Azerbajdzsán között határrendezés ügyében született megállapodáshoz, és hangsúlyozta, hogy ezt az Amerikai Egyesült Államok támogatja.

A megbeszélés során Aliyev megjegyezte, hogy a két ország határrendezési bizottsága által elért megállapodás a párbeszéd és a kölcsönös megértés jegyében folytatott tárgyalások eredménye. Aliyev kedvező lépésnek nevezte a határrendezési munkálatok megkezdését, és  megerősítette Azerbajdzsán eltökéltségét a béke fenntartása iránt.

A megbeszélés során a kétoldalú kapcsolatok erősítéséről, az emberi jogokról, az energetikáról, az éghajlatról és a COP29 (ENSZ 2024-es évi klímatárgyalás) területén folytatott együttműködésről esett szó.



Még több hír