Áradások miatt 76-an haltak meg Brazíliában

76-ra nőtt a brazíliai heves esőzések okozta áradásokban életüket vesztett emberek száma, 103-ra pedig az eltűntek száma.

2135652
Áradások miatt 76-an haltak meg Brazíliában

76-ra nőtt a brazíliai heves esőzések okozta áradásokban életüket vesztett emberek száma, 103-ra pedig az eltűntek száma.

Az ország déli részén fekvő Rio Grande do Sul államban egy hetes csapadék után bekövetkezett áradások halálesetet és anyagi kárt okoztak.

Az Állami Polgári Védelmi Szakszervezet nyilatkozatában arról esik szó, hogy  a halottak száma 76-ra, az eltűntek száma pedig 103-ra emelkedett.

Luiz Inacio Lula da Silva elnök, aki másodszor járt a katasztrófa sújtotta térségben, bejelentette, hogy nincs akadálya a humanitárius segélyek eljuttatásának a térségbe.

 “Az összeomlott utakat és a középületeket újjáépítik. A bürokrácia nem fog tudni megakadályozni, hogy visszaszerezzük ezt a tartományt. Imádkozom Istennek, hogy ne legyen többé eső" –közölte Luiz Inacio Lula da Silva elnök.

A helyi média szerint 421 ezer embert érintettek negatívan az árvíz, 115 településen nem biztosítottak telefon- és internetszolgáltatást.

Emberek ezrei hagyták el a városokat, amikor házakat és földeket elöntött a víz.

Mivel még mindig vannak olyan városok, amelyeket nem lehet elérni, félő, hogy a halottak és eltűntek száma még tovább fog növekedni.

 “Még mindig vannak olyan területek, amelyeket nem tudtak elérni. Rendkívül kivételes helyzeten megyünk keresztül. Ez nem kritikus esemény, hanem a legpusztítóbb esemény Magyarországon. az állam története" –hangoztatta Rio Grande do Sul kormányzója, Eduardo Leite.

Leite elmondta, hogy a tragédia nagysága miatt 180 napra "katasztrófa állapotot" hirdettek, és komoly erőfeszítéseket tettek az emberek evakuálására.



Még több hír