Egyre erősödik Angliában a monarchiaellenes mozgalom

A Köztársaság Napjaként ünnepelték III. Károly király megkoronázásának első évfordulóját

2135664
Egyre erősödik Angliában a monarchiaellenes mozgalom

A monarchia ellenes körök Angliában először ünnepelték III. Károly király megkoronázásának első évfordulóját a "Köztársaság Napjaként".

Az európai királyságok köztársasági csoportjainak, például Norvégiának és Hollandiának a képviselői szintén részt vettek a fővárosban, Londonban, a Trafalgar Square-en megrendezett "Köztársaság napja" ünnepségen.

A „Republic” köztársaságpárti csoport által szervezett rendezvényen „Nem az én királyom”, „Szüntesd meg a monarchiát” és „Rombold le a koronáddal” feliratú transzparenseket és táblákat vittek.

"Mi nem Charlest akarjuk, hanem őt akarjuk megválasztani. Meg akarjuk választani az elnökünket, jobb, igazságosabb és egyenlőbb demokráciát akarunk" –jelentette be Graham Smith a Republic csoportvezetője az ünnepségen.

 “A monarchia nem felel meg az egyenlőség és az igazságosság értékeinek, és a királyi család nem érdemli meg az általa betöltött pozíciókat”-hangoztatta Smith, azt is hozzátéve, hogy amikor a királyi család elmegy, megválasztják a parlamenti képviselőket és az elnököket, akik büszke.

Floris Müller, a Holland Köztársasági Mozgalom vezetője kijelentette, hogy országában erősödik a monarchiaellenes mozgalom.



Még több hír