Véget értek a megbeszélések a Hamász és Izrael között Kairóban

A Hamász bejelentette, hogy véget ért a gázai tűzszünet és a kölcsönös fogolycsere-tárgyalások, amelyek két napja folytak izraeli tisztviselőkkel az egyiptomi fővárosban, Kairóban.

2135660
Véget értek a megbeszélések a Hamász és Izrael között Kairóban

A Hamász bejelentette, hogy véget ért a gázai tűzszünet és a kölcsönös fogolycsere-tárgyalások, amelyek két napja folynak izraeli tisztviselőkkel az egyiptomi fővárosban, Kairóban.

"A kairói tárgyalások véget értek. A Hamász-küldöttség elhagyja a várost, hogy konzultáljon a mozgalom vezetőivel" – így áll a Hamász írásos nyilatkozatában, melyben leszögezték, hogy a delegáció a megállapodási javaslatra adott válaszát továbbította az egyiptomi és katari közvetítőknek, de a javaslatról vagy a válaszról nem adtak tájékoztatást.

Kairóban tegnap megkezdődött az Egyiptom és Katar közvetítésével készült új fegyverszüneti és kölcsönös fogolycsere-egyezmény tárgyalása.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök megismétli, hogy szárazföldi támadást indítanak Rafah ellen, ahol a nemzetközi közösség figyelmeztetése ellenére megközelítőleg 1,5 millió palesztin, akiket legalább egyszer erőszakkal kitelepítettek a Gázai övezet déli részén.

A Hamász ezzel szemben az aláírandó fogolycsere-egyezményben biztosítékot követel a gázai háborút lezáró tartós tűzszünetről.

Elérte a 35 ezret azoknak a palesztinoknak a száma, akik október 7-e óta vesztették életüket a Gázai övezet elleni izraeli támadásokban.



Még több hír