Török Sajtószemle

Hürriyet: Fidan: Erőfeszítéseink megszakítás nélkül folytatódnak a független palesztin állam létrehozásáig

2130396
Török Sajtószemle

Hürriyet: Fidan: Erőfeszítéseink megszakítás nélkül folytatódnak a független palesztin állam létrehozásáig

„Erőfeszítéseink megszakítás nélkül folytatódnak mindaddig, amíg az 1967-es határokon alapuló független, szuverén és földrajzilag szuverén palesztin állam létre nem jön,melynek fővárosa Kelet-Jeruzsálem lesz"-hangoztatta Hakan Fidan külügyminiszter tegnap Muhammed Salim Vild Merzuk mauritániai külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján.

Star: Jeong dicsérte a török ​​védelmi ipart

„Mióta Türkiye jelentős sikereket ért el a védelmi fejlesztés területén, például pilóta nélküli légi járművek, pilóta nélküli tengeri járművek terén, és a legmodernebb harci repülőgépek, a jövőben is folytatjuk a munkát”-közölte Dél-Korea új ankarai nagykövete, Jeong Yeondoo, utalva a hazája és Türkiye között a védelmi ipar terén folytatott együttműködésre.

Sabah: A török ​​orvosok reményt adnak az afgán gyerekeknek

Türkiye különböző városaiból Afganisztánba utazó, 12 fős önkéntes egészségügyi csapat kezdte meg kezelését és műtétjét a főváros Kabulban található Atatürk Gyermekkórházban. A török ​​orvosok reményt adnak az afgán gyerekeknek.

Haber Türk: Számos üdülőhajó látogat el Kuşadasıba

Aydın Kuşadası településében ez  nagy örömet okozott a kereskedőknek. A tavaly 531 hajóúttal 785 ezer utast fogadó város 2024-ben várhatóan több mint 1 millió turistát fogad majd  625 körutazással.

Vatan: Ayla Aksu bajnok Olaszországban

Ayla Aksu válogatott teniszező lett az egyetlen bajnok az Olaszországban megrendezett W35 Santa Margherita di Pula versenyen. Miután az elődöntőben legyőzte az ország tulajdonosát, Beatrice Riccit, Ayla finálébeli ellenfele, a cseh Lucie Havlickova visszalépett a versenytől. Ily módon a válogatott teniszező megnyerte pályafutása legfontosabb egyéni bajnoki címét.



Még több hír