Előrejelzések szerint Netanjahu nyerhette meg az izraeli választásokat

Az izraeli választások után megjelent exit pollok azt mutatják, hogy a Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök vezette jobboldali tömb 62 képviselővel lesz képes kormányt alakítani

1901025
Előrejelzések szerint Netanjahu nyerhette meg az izraeli választásokat

Az elmúlt három és fél évben ötödik alkalommal tartott előrehozott választásokon tegnap, helyi idő szerint 22 órakor zárult le a szavazás, és megjelentek az exit poll előrejelzések.

A 13-as csatorna által közzétett nem biztos eredmények szerint a 120 fős parlamentben 62 képviselővel a Netanjahu vezette Likud pártot támogató jobboldali tömb szerezte meg a többséget.

A bizonytalan eredmények szerint a Likud 31 képviselővel megnyerte a választást.

Jair Lapid miniszterelnök Jövő Pártja 24 mandátummal a második helyen végzett.

Az izraeli állampolgárságú palesztinok Közös Listája 4 mandátumot szerzett a parlamentben.

Ha a hivatalos eredményekben a megszerezhető helyek közül egy vagy két mandátum Netanjahu ellenében változik meg, az veszélybe sodorhatja a jobboldali tömb kormányalakítási képességét.

Muhammad Stajje palesztin miniszterelnök szerint a szélsőjobboldal győzelme az izraeli választásokon természetes következménye a palesztinokkal szembeni erősödő radikalizmusnak, és megjegyezte: „A legcsekélyebb kétségünk sem volt afelől, hogy az izraeli választások nem fognak békepartnert hozni.”



Még több hír