Nagy lelkesedéssel ünneplik az Április 23-ai nemzeti szuverenitás és gyermeknapot

Ankarában nyugszik monumentális mauzóleumában, az Anıtkabirban Mustafa Kemal Atatürk, a köztársaság alapítója.

2130936
Nagy lelkesedéssel ünneplik az Április 23-ai nemzeti szuverenitás és gyermeknapot
kapadokya 23 nisan.jpg
kapadokya 23 nisan.jpg
23 nisan anitkabir.jpg

Az április 23-ai nemzeti szuverenitás és gyermeknapot továbbra is nagy lelkesedéssel ünneplik országszerte.

Ünnepséget tartottak az Atatürk- mauzóleum előtt az ankarai fővárosban, a Parlamentben a nemzeti szuverenitás és gyermeknap alkalmából április 23-án, valamint a Török Nagy Nemzetgyűlés (TBMM) megnyitásának 104. évfordulója alkalmából.

Az ünnepségen Numan Kurtulmuş, a Török Nemzetgyűlés elnöke  egy vörös-fehér szegfűből álló koszorút helyezett el az Atatürk- mauzóleumnál.

Ankarában nyugszik monumentális mauzóleumában, az Anıtkabirban Mustafa Kemal Atatürk, a köztársaság alapítója.

Yusuf Tekin nemzeti oktatási miniszter is ellátogatott Anıtkabirba, ahol a nagy vezető, a Török Köztársaság alapítója, Mustafa Kemal Atatürk nyugszik Ankarában tanárokkal és diákokkal április 23-ai nemzeti szuverenitás- és gyermeknapja alkalmából.

Tekin ezt írta az Anıtkabir Különkönyvben: „Kedves Atatürk! A tőled kapott inspirációval és szeretett nemzetünktől kapott erővel elhatároztuk, hogy még tovább mozdítjuk ezt a mennyei hazát. Nyugodjon békében a lelked” – írta.

Kappadókiában, Nevşehir turisztikai központjában kora reggel felszálltak a török ​​zászlókkal díszített hőlégballonok április 23-ai nemzeti szuverenitás- és gyermeknapja alkalmából.

A túrára napkelte előtt készültek a hőlégballonok, amelyek segítségével a turisták madártávlatból nézhetik meg Kappadókiát, mely az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) kulturális és természeti világörökségi listáján is szerepel.

A Török Nagy Nemzetgyűlés megalakulásának 104. évfordulójára, valamint április 23-ára a nemzeti szuverenitás és gyermeknap alkalmából a török ​​zászlókkal és Atatürk plakátokkal ellátott léggömbök, amelyeket kosaraikra akasztottak a tisztviselők, egymás után szálltak fel az égre, ahogy a nap megmutatta arcát.

A Van Erci járásban a diákok felvonulást szerveztek falvaikban.

A falubeliek cukorkával és csokoládéval kínálták a sétán résztvevő diákokat.



Még több hír