Keményen reagáltak az amerikai jelentésre

Türkiye az önvédelem joga alapján hajt végre terrorellenes műveleteket.

2131722
Keményen reagáltak az amerikai jelentésre

Türkiye bejelentette, hogy terrorellenes műveletei, amelyeket az önvédelem joga alapján hajtanak végre, "teljes mértékben a terrorista elemek és az általuk terrorista cselemények során használt képességek ellen irányulnak”.

A Külügyminisztérium közleményben megjegyezte, hogy az amerikai Külügyminisztérium által közzétett 2023. évi emberi jogi jelentés a korábbi évekhez hasonlóan megalapozatlan állításokat, valótlan információkat és előítéletes megjegyzéseket tartalmaz Türkiyével szemben.

A közlemény hangsúlyozta, hogy semmisnek tartják az idei jelentést, amely „bizonytalan eredetű állítások és terrorista szervezetekkel kapcsolatban álló körök retorikája alapján készült”, és hozzászól: „Országunk a sokrétű és súlyos terrorista fenyegetések ellenére, amelyekkel szembenéz, határozottan fenntartja elkötelezettségét a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság elvei mellett”.

A közlemény rámutat, hogy Türkiye az önvédelem joga alapján hajt végre terrorellenes műveleteket, amelyek "teljes mértékben a terrorista elemek és az általuk terrorista cselemények során használt képességek ellen irányulnak", és aláhúzza, hogy "nem lehet megérteni, hogy az USA, egy olyan szövetséges, amely tisztában van a terrorizmus minden formája elleni jogos és legitim küzdelem mértékével, ragaszkodik a tényeket elferdítő, következetlen állításokhoz”.

„Ismételten felszólítjuk az Amerikai Egyesült Államokat, hogy összpontosítson saját emberi jogi teljesítményére, és vessen véget az emberi jogokkal kapcsolatos kettős mérce alkalmazásának, valamint a terrorista szervezetekkel fennálló partnerségének” - áll a nyilatkozatban.



Még több hír